Rovjakt på provoserende kommentarer

Ulv

Ulv Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Om vi ikke kan være venner, kan vi ikke være litt snillere mot hverandre på Facebook?

DEL

KommentarMandag la Arbeidets Rett ut en artikkel om onsdagens markering i Oslo mot klima- og miljødepartementets stans av den planlagte ulvejakta. Som én av administratorene på Rettens Facebook-side var det en glede å se alt engasjementet fra begge parter, helt til man startet på skrolle seg igjennom alle kommentarene på Facebook.

«Den kunnskapsløse dama»

At personer har forskjellige meninger om ulvejakt og at det debatteres er bra, men når det går til personangrep for å påpeke en persons inkompetanse, og selv ikke komme med fakta, da går det for langt.

Om man stiller spørsmålstegn ved en stortingsrepresentant fra Senterpartiet sin manglende kunnskap, kan man ikke da heller brette opp ermene og kaste seg ut i politikken selv?

Det bør ikke komme som en stor overraskelse på de som aktivt følger med i denne debatten at en stortingspolitiker fra SP ønsker å få bort ulven.R

Ikke vær så sint

Noen skal være så sinte hele tiden. Det begynner å gå sport i å ha den mest provoserende kommentaren som graver debatt-motstanderen så langt ned i gjørma som mulig.

Så om vi ikke kan være venner, kan vi ikke bare være litt mer venner i kommentarfeltene på Facebook og skape en saklig debatt?

Selvsagt er det ikke noe nytt at kommentarfelter ofte eksploderer over såre temaer og sklir ut til å bli en skyttergrav der man blir skutt ned og stemplet som løgner.

Men vi har nok av steder i verden akkurat nå hvor folk blir skutt ned – og det på ekte! 

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags