Politikk handler om å prioritere

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDet nærmer seg valg. Aviser, nyhetssendinger og sosiale medier er fylt med meningsmålinger, valgløfter, spekulasjoner og debatter. Blått eller rødt – ingen forskjell for en menig mann påstås det av noen. Det er en påstand jeg er uenig i, og de fire siste årene har tydelig gitt oss en bekreftelse på det.

Mange av dem som stemte Høyre og FrP ved forrige valg på grunn av valgløfter om mindre skatt, lavere drivstoffpriser, fjerning av bompenger og færre byråkrater har nok blitt skuffet når en ser resultatet av løftene i dag. Det eneste av løftene som virkelig er innfridd, er løftet om lavere skatter. Det er bare det at det ikke er folk flest som sitter igjen med skattekuttene, det er de med den største lommeboka fra før. Regninga for dette er det derimot folk flest som må betale i form av mindre ressurser til skoler, barnehager, sykehjem og andre velferdstjenester.

I dag, fire år etter at Høyre og FrP kom med disse løftene, står vi ovenfor et viktig valg. Ønsker vi mer privatisering, flere skattekutt til Norges rikeste, fortsatt høyhastighets sentralisering, flere usosiale endringer i arbeidsmiljøloven og salg av jernbanen og statlige naturressurser? Den ustabile borgerlige koallisjonen som styrer landet i dag har gang etter gang vist seg å ha store problemer med å komme til enighet og har flere ganger endt opp med å dyrke usosiale og lite framtidsrettede løsninger.

Heldigvis finnes det et godt alternativ til dagens regjering. Arbeiderpartiet setter skole, helse og eldreomsorg framfor skattekutt, og ser en verdi i at alle bidrar og nyter godt av gode offentlige tjenester. Samspillet mellom by og distrikt er avgjørende for det gode velferdssamfunnet vi har i dag, derfor er det for Arbeiderpartiet viktig å satse og ha tro på distriktene, framfor å se på dem som en utgiftspost slik dagens regjering synes å gjøre.

Politikk handler om å prioritere. Høyre og FrP prioritere lavere skatter til de rikeste. Arbeiderpartiet prioriterer skole, helse og eldreomsorg. Det er på tide med en ny kurs etter fire så alt for lange år med privatisering, usosiale skattekutt og sentralisering. Vi trenger noen til å styre landet som har tro på framtida og at det er mulig å skape utvikling i hele landet, som ikke tror at skattekutt og en reform eller to er løsningen på alle utfordringer. Jeg skal i alle fall bruke stemmeretten den 11. september og håper at mange har tenkt å gjøre det samme. For meg er valget enkelt, jeg sier nei takk til fire nye år med skattekutt og sentralisering, og stemmer for en ny kurs, en ny statsminister og ei ny regjering.


Petter Almås, Holtålen Arbeiderparti 

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags