Når blir nok nok?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det skjer mye positivt i Alvdal, og vi har en fantastisk utvikling innen næringslivet takket være mange dyktige næringsdrivende og grundere. Alvdal har i det hele tatt mye å være stolt av.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Men Alvdal har en sak som har opptatt folk i minst to tiår, og som vi aldri blir ferdig med. Det er saken om bruken av Steimosletta – arealet som er regulert til annet enn landbruk.

Jeg og alle jeg snakker med ønsker flere næringsetableringer på dette området. Det er kun når det gjelder spørsmålet om dagligvarebutikk det er uenighet.

Denne saken har gjennom mange år vært så problematisk at den på mange vis har overskygget det som er positivt i bygda. Som politiker vil jeg hevde at saken har tatt mye fokus, og har kostet mye tid og krefter.

Dette området på Steimosletta ble omregulert fra landbruksareal til annen næringsvirksomhet sist på 1990-tallet, og ikke uten kraftige diskusjoner. Saken ble oversendt departementet, og i 2003 kom den tilbake med et endelig vedtak: Området skulle brukes til reiseliv, service og plasskrevende handel. Og området skulle ikke brukes til dagligvarehandel.

Det var ikke alle fornøyd med, og saken gikk videre og kom mot slutten av tiåret opp på nytt. I 2011 vedtok kommunestyret kommunedelplan for Alvdal tettsted og bekreftet samme bruk av arealet som departementet vedtok i 2003.

Vi gikk inn i et nytt tiår uten at saken ble lagt død. I 2015 kom nye lokale politikere til med dette som hovedsak. Saken har overskygget andre viktige oppgaver som kommunestyret burde jobbet med. Saken har kostet enorme summer og har den siste 4-årsperioden tatt uforholdsmessig mye tid fra kommunens administrasjon og plankontor.

Alle ser fram til at vi endelig skal bli ferdig.

Men blir vi det? Vi har to ganger opplevd at vedtak ikke etterleves. Man vil ikke akseptere det som blir vedtatt!

Samfunnsdelen av kommuneplana ble i 2018 vedtatt med flertall for dagligvarehandel. Det rettskraftige vedtaket kommer i reguleringsplana for området som ventes å komme opp i kommunestyret i høst. Den har nettopp vært ute på høring, og det er nå innsigelser fra regionale myndigheter har kommet, som varslet. Slik saken står nå ser det ut til at regionale myndigheter setter ned foten, og ikke tillater dagligvare på Steimosletta. Slik som tidligere. Og hva skjer om det blir resultatet?

Er dette begynnelsen på et nytt tiår med motstand mot nasjonal politikk og det veldig mange i Alvdal mener? Er det virkelig dette vi skal bruke tid og krefter på i Alvdal? Skal politikere og Alvdals befolkning ta med seg denne saken inn i enda et tiår – det tredje tiåret for denne saken?

Når skal vi avslutte dette og forene kreftene våre til det beste for Alvdalsbygda?

Når er nok nok?

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken