Nordlending i Folldal: – Politisk engasjert

Av
DEL

Meninger
Før årets kommunestyrevalg, står Stian Johannesen som femtekandidat for Samlingslista i Folldal. Selv om Johannesen ikke har bodd så mange år i bygda, ønsker han å bidra politisk.

«Jeg er kjempespent på det kommende kommunevalget. Jeg håper samlingslista gjør det bra, og kan gå av med seieren. Folldal trenger det. Det er litt synd at jeg ikke har fått tid til promotering. Min kjernesak er næringsliv og utvikling eldre og unge i Folldal.
Hovedslagordet mitt er at det som skapes i Folldal, skal bli i Folldal. Pengene som kommer eller tjenes i kommunen, skal gå til videreutvikling av bygda vår.

Folldal fikk status som turistkommune i 2017. Jeg føler at den lille fjellkommunen har mye å gå på.
Folldal er en plass der turistene kjører fort gjennom. Vi har ingenting som bremser turistene nok. Det skulle vært mer utnyttelse av turistene.

Ofte refererer vi til naturen når vi snakker om Folldal, men naturen er det i hele Norge. Den er litt oppbrukt. Det er egentlig ikke så mye mer. Vi har et slalåmanlegg i Dalen, men det er ikke nok, vi i Folldal må tørre å satse. Det skulle vært mer tilbud for å få hyttebyggerne, unge og tilreisende interessert, sånn som Oppdal har gjort det».

Siden Stian ikke er fra Folldal, mener han at ser han virksomheten i kommunen med et annerledes blikk. Nordlendingen er tydelig på at endringer må forekomme for å unngå en stor befolkningsnedgang.

«Etter min mening har Folldal hatt ledere som er for lite engasjert i forhold til ambisjonene som ligger i kommunen, med resultat at det humper og går, men ikke mer.

Det Folldal mangler etter min mening er noe som holder igjen turistene, stimulerer til ny etablering og at folk flest får bruke naturen uten all den statlige, private og kommunestyret negative holdningene. Butikkene lever godt på turismen, men vi kan ikke havne i en situasjon hvor det bare er turistene som holder virksomheten lønnsomt. Det er mange gamle folk her, og tilslutt vil vi ikke ha nok unge til å ta vare på de i eldre i bygda. Dette er noe jeg føler skjer i Folldal.

Som politiker i Folldal vil jeg kjempe i mot disse kreftene som har grodd fast i Folldal».

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags