Hvordan få unge inn på boligmarkedet?

Av
DEL

MeningerDet bygges stadig nye boliger/blokker her i landet, men er det de unge som kjøper?

Nei! For det har de ikke råd til…

Da må de i allefall ha hjelp hjemmefra. Og det er ikke alle foreldre som kan stille som kausjonister. Hva gjør man da? Jo, man må leie i en evighet… Og da får man ikke alltid spart så mye til egenkapital.

Dette mener vi i Fagforbundet Hedmark skaper et skille mellom de som lett får kjøpt seg bolig og de som ikke har mulighet – et skille som skaper mere forskjeller. Slik dagens boligmarked har blitt, blir stadig flere stående utenfor.

En av kampsakene til Fagforbundet er derfor at det bør bygges flere studentboliger og at husbanken bør styrkes!

Jeg har bodd i Elverum i 10 år og har lenge drømt om å kunne kjøpe meg noe jeg kan kalle mitt, et sted hvor bare jeg bestemmer. Jeg har spart i BSU siden jeg var 18, men fordi jeg jobber i helsevesenet i 60% stilling, er det inntekten min som stopper muligheten for å få boliglån. Jeg må tross alt ha en egenkapital på 15%, samt ha mulighet til å betjene lånet.

Fagforbundet Hedmark mener kravet til egenkapitalen bør senkes, slik dagens regjering faktisk gikk til valg på. Samt at det bør bygges boliger som er målrettet mot unge kjøpere. Flere steder har de egne borettslag for unge, slik at unge kommer inn på boligmarkedet og kan føle seg trygg mens de sparer opp egenkapital til senere kjøp av bolig.

Boligpolitikken trenger en ny retning. Og det bør skje nå!

 

 

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags