Er ikke politiet et hjelpeorgan for folket? Og hvor har det blitt av det å bruke skjønn?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dette er det Frode som skriver, og ikke vaktsjef Frode. Bare så det er sagt.

Dette syns jeg er på grensen til en provokasjon, først og fremst mot ungdom mellom 15 og 18 år.

Politiet: Mindreårige som er beruset slipper ikke inn på festen

Så tar vi det siste først. Bjørnli sier at politiet kommer til og være tilstede i Hovet på Lørdag. Ja det skulle nå bare mangle når fotballgruppa har fått ei regning på litt over 20’ før tjenesten er utført.

Før festen med Sie Gubba november i 2018 ble det i et møte bestemt at arrangør måtte leie to betjenter til festen og at dette ble normen i årene framover. En utgift på ca 10’. Og den tenkte vi at vi kunne akseptere. For å ha politi tilstede når vi snakker om 800-1000 deltakere er det en betryggelse for de på scena, vaktmannskap og deltagere.

Etter festen i 2018 fikk festsjef tilbakemelding fra politet om at det var et meget bra gjennomført arrangement. Og da at vi i år blir møtt med at vi må leie inn mer politi, og i flere timer. Det er for meg helt uforståelig.

Så har vi ungdommen da. Hva ønsker politiet og oppnå med dette? Tror dere at ungdommen i distriktet slutter å feste fordi om de ikke kommer inn på fest? Neppe. Hvis tilbudet til ungdom mellom 15-18 forsvinner (og det er ikke stort i disse dager). Så lager de hjemmealenefester med 30-60 deltagere som politiet meget mulig må rykke ut til. Og da har dere ikke betalt eller.

Alle vet og politiet vet. At i distriktet så går man på fest når man er komfirmert. Sånn har det vært i sikkert 200 år, og sånn kommer det til og bli i 200 år håper jeg. Ungdom og voksne sammen.

I artikkelen står det og at det er mye overstadig beruset ungdom. Jeg har vært med i alle 3 år, og vi kan ikke ha vært på samme plass. Vi har hatt et snitt på ca 900 deltagere i disse årene. Noen er full ja, men de fleste som havner under overstadig er faktisk over 18. Det har så og si ikke vært bråk, når det har skjedd har vi fått det stoppet rimelig fort. Ungdomen fra 15-18 vil jeg si er eksemplarisk forhold til hvordan det var når jeg gikk på fest på slutten av 80 tallet.

Så kommer vi til resten av barn og unge som blir, eller kan bli skadelidende av dette. Det er barn fra 5-6 årsalderen, som i dette tilfelle spiller fotball. Hvis lag og foreninger som jobber dugnad hele året for at barn skal drive med idrett på fjellet / distriktet, blir motarbeidet eller føler seg motarbeidet. Ja, da blir det ingen verdens ting til slutt. For så og si alt er dugnad. Styre i fotballgruppa, trenere, oppmenn/damer, lagledere, vedlikehold fotballbane pluss mye mer. Da gidder ikke folk mer.

Hva får vi da:
Jo vi får en hel haug med barn og unge som er gode på E-sport. Ønsker vi det? Mener ikke at det er noe galt med E-sport.

Fotballgruppa i Ålen drar til Østersund hvert år på cup. I 2019 dro vi med 7 lag. Fordi gruppa har litt penger på grunn av at storfesten har vært en suksess. I 2019 var det 54 enheter fra Holtålen som deltok. Og vi har hatt Stensås Fotballskole siste 2 år. Det bra miljø i fotballen i Holtålen og dette håper jeg fortsetter.

Så da vil jeg til slutt si til lovens lange arm. Storfesten i Hovet har vært gjennomført så og si prikkfritt i de årene vi har arrangert. Så la oss få fortsette med det, og gi overskuddet tilbake til barn og unge i Holtålen. Og ikke stikk kjepper i hjulene til oss når det ikke er noen grunn for og gjøre det.

Ps! Politet ønskes velkommen på jobb i Hovet lørdag, da skal vi se på at voksne og ungdom er på fest sammen, som de alltid har vært i Holtålen og regionen forøvrig.


Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken