Mega Røros inviterer til tidenes miljødugnad

AKSJONSKLARE: Linn Sparby, Bodil Bakos. Anita Sandnes, Stian Klemmetvold, Aase Digre, Ilijaz Mujkanovic og Arve Strid.

AKSJONSKLARE: Linn Sparby, Bodil Bakos. Anita Sandnes, Stian Klemmetvold, Aase Digre, Ilijaz Mujkanovic og Arve Strid. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Neste uke arrangeres ryddeaksjonen Coop rydder Norge og Coop Mega Røros inviterer alle til å bli med på ryddelaget.

DEL

Aksjonen Coop rydder Norge skal mobilisere for å ta tak i det som er blitt ett av verdens største miljøproblem, plastforsøpling.

-Fra ord til handling

– Det er på tide at vi gjør ord til handling. Våre kunder, som også er våre medlemmer, er svært opptatt av miljø og bærekraft. Vi ønsker å bidra ved å gjøre det enkelt å arrangere og delta i ryddeaksjoner, sier Arve Strid, butikksjef hos Mega Røros.

Coop rydder Norge skal engasjere kunder, medeiere, ansatte og andre i lokalmiljøet til å delta i små og store ryddeaksjoner rundt om i landet. I fjor førte dette til at tusenvis av frivillige plukket søppel langs strender og bekkefar, langs skoleveier og i parker i løpet av første uken i mai.

Deler ut ryddeutstyr

Aksjonen arrangeres i samarbeid med organisasjonen Hold Norge Rent og Norsk Gjenvinning, og innebærer at man i perioden fra 27. april til og med 4. mai vil kunne hente ryddeutstyr i form av hansker og sekker hos 250 lokale Coop-butikker over hele Norge. I tillegg vil det plasseres ut avfallskontainere ved alle butikkene som deltar i aksjonen, slik at det skal være enkelt, og helt gratis, å levere inn det man har plukket.

Coops holdning er at alt avfall på avveie med tiden blir til marint avfall. Derfor stilles det ingen krav til hvor de frivillige plukker søppel, eller hva slags søppel de plukker.

- Plast på avveie er blitt en av de største miljøutfordringene i vår tid. Det er få som ikke har fått med seg bildene av fisk og fugl med mager fulle av plast. Dette er tragisk og bildene gjør inntrykk, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge.

-Alle kan gjøre litt

- Vår innstilling er at alle kan gjøre litt. Vi håper at Coop rydder Norge skal gjøre det enklere å ta med familie og venner ut i frisk luft for å plukke søppel i sitt nærmiljø. Bare én tur kan gjøre en stor forskjell, sier Vik-Mo.

Coop rydder Norge er ett av tiltakene Coop har satt i gang for å ta tak i de klimautfordringene vi står foran i dag. I tillegg jobber selskapet målrettet med å optimalisere bruken av emballasje og redusere plastbruken.

Butikksjef Strid gleder seg til å møte frivillige som vil være med i aksjonen.

- Plastforsøpling er noe som engasjerer kunder i alle aldersgrupper. Derfor oppfordrer vi til at man tar med seg familie og venner, og gjør søppelryddingen til en sosial dugnad for miljøet. Med 1,7 millioner medlemmer har vi virkelig mulighet til å rydde Norge, sier han.

Artikkeltags