I alt fem skyttere fra idrettslaget i Galåen stilte opp på skytterlinja i det første norgesmesterskapet i bueskyting som er arrangert på to år.

- Det føles bra å skulle konkurrere på ordentlig igjen, var de alle enige om.

Gull og kongepokal

I klassen instinkt damer var det Monicha Nergaard som, etter nervepirrende finaler, kunne ta plass øverst på pallen med gullmedaljen rundt halsen.

- Endelig fikk jeg betaling for all treningen, aldri har jeg følt en så stor ro under skyting som denne dagen. Tanken min under hele konkurransen var "noen må stå øverst, så det kan jo like greit være meg", sier en glad Nergaard.

Det var ikke bare gullmedaljen som ble med hjem, men også en høyt aktet kongepokal. I Sandefjord gikk pokalen til den dameklassen med mesterskapets beste resultater. Det sørget instinktklassen for.

- Å stå øverst på pallen, og til og med ta imot kongepokal, som jeg ikke hadde aning om at kunne komme før jeg hadde skutt siste pila, var stort. Det betyr enormt mye å klare og holde hele veien.

Gode resultater

Etter fredagens innledende runder hadde alle H.E.G.-skytterne gjort seg bemerket på resultatlistene. I klassen instinkt herrer lå Geir Tore Tjosaas Mæhle, Lars Erik Amundsen og Lars Martin Tømmerhoel, alle fra H.E.G., på henholdsvis første-, andre- og tredjeplass. I instinkt damer lå Linda Herud på første og Monicha Nergaard på tredje.

Finalene foregår etter utslagsmetoden, og både Amundsen og Tømmerhoel ble slått ut i kvartfinalene og endte på femte- og sjetteplass. Mæhle holdt nesten helt inn, og endte opp med en bronsemedalje.

Herud tapte sin semifinale, men tok bronsemedaljen i en spennende finale som endte i shoot-off.

- Som trener er jeg kjempestolt over prestasjonene våre. Vi ser at treningsiver og -vilje til idretten vi holder på med, gir fortjente resultater. Lars Martin Tømmerhoel er kun 19 år, og presterer på et utrolig høyt nivå i seniorklassen, sier trener Lars Erik Amundsen.

Han forteller at skytterne ikke har latt seg stoppe av pandemien, men har brukt alle muligheter til å trene på egenhånd.

- Nå gleder vi oss til å kunne trene på normal måte sammen igjen. Og vi har plass til flere, sier Amundsen, som oppfordrer til å ta kontakt om man har lyst til å prøve sporten.

Klar for nye NM

Monicha Nergaard hviler ikke, og allerede til helgen deltar hun på NM 3D i Kvinnherad. Helgen etter der går turen til NM Felt i Oslo.

- Ser du fram til de neste konkurransene?

- Ja, jeg gjør jo det. Samtidig som jeg gruer meg litt også, det føles som det er noe småtteri jeg ikke har helt kontroll på. Men sånn er det vel med de fleste, det er vel bare sunt. Det er lett å miste fokus om man ser for lett på det, kanskje, sier Nergaard.

Det neste året er Monicha Nergaard en del av landslaget i 3D, og satser mot VM i Italia i 2022.