Flatens Volvo P1800 flytter «hjem»

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Asbjørn Flatens flotte Volvo P1800 flytter hjem når Flaten Bil AS er på plass i Jordkjendbygget, som har huset Volvo i en årrekke.

DEL

Det er hektiske dager for Asbjørn Flaten og Øyvind Flaten-Løvås. Etter at Flaten Bil AS kjøpte Jordkjendbygget har det gått slag i slag. Verkstedet er allerede oppe og går, mens resten av lokalene skal få et ansiktsløft. Dermed vil Flaten Bil i en periode framover være operativ både i de gamle lokalene i Parkveien og i ny- lokalene.

Interesse for tomta

Tomta de sitter på i Parkveien er ikke solgt enda, men flere har allerede meldt interesse.

-Det er ikke avgjort enda, men vi tror ikke den er vanskelig å avsette. Det er jo ikke mange næringstomter i sentrum, sier Flaten-Løvås.

12 år med Flaten Bil

Flaten Bil AS ble startet 1. juli 2000, med Asbjørn Flaten som eier og driver. I starten var det mest bruktbil, men nybilsalg kom etter hvert. Volvo og SsangYong har vært hovedtyngden for bedriften. De tidligere ansatte i Bilhuset Tynset AS ble med på kjøpet og dermed blir Flaten Bil bestående av åtte mann. Flaten Bil måtte ta grep siden bedriften hadde vokst ut av lokalene i Parkveien og trengte mer tidsriktige lokaler. Det falt dermed naturlig å slå til da lokalene ble ledig da Bilhuset Tynset AS gikk konkurs.

-Det ble en fin løsning. Vi var opptatt av at de ansatte i Bilhuset skulle få beholde arbeidsplassene sine og vi er glad for kompetansen de sitter på. Vi får med oss flinke folk med Volvo-ekspertise, sier Flaten-Løvås, i Flaten Bil.

Viktig servicepunkt

Flaten Bil har allerede pågang fra Volvoeiere som trenger service.

-Vi er jo det eneste merkeverkstedet mellom Elverum og Trondheim, sier Flaten.

Tynset har mange bilforhandlere, men Flaten mener likevel det er liv laga for å satse. De har i dag kunder fra hele landet siden det blir solgt mange biler på internett, men hovedtyngden er fortsatt i Fjellregionen.

-Tynset er et handelssenter for Nord-Østerdalen og det er en fordel at bilbutikkene fortsatt ligger sammen, vi er avhengig av hverandre på et vis, sier Flaten-Løvås.

«Helgenen-bilen»

Det er en klassiker som blir med på flyttelasset til Flaten Bil. Volvo P1800 er en sportsbil som ble lagd av Volvo mellom 1961 og 1973.

Volvo P1800 var den første Volvomodellen med B18 motor, en motor som senere ble brukt i flere modeller, blant annet i Amazon og i 140-serien.

P1800-modellen fikk stor popularitet gjennom den britiske TV-serien «Helgenen», der Roger Moore kjørte en hvit P1800 med registreringsnummer ST 1. Av denne grunn har bilen gjerne blitt kalt «helgenen-bilen».

Artikkeltags