Granrud solgte flest

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Nærmest Granrud følger Toyota som ved sine to avdelinger på Tynset og Røros solgte 75 biler - en klar nedgang i forhold til året før. Deretter følger Ford og Volkswagen.

DEL

På landsbasis er Kia et lite merke, som ligger på 12. plass over de mest solgte bilene. Men også i landet som helhet var Kia merket med størst økning i forhold til året før.

Suksessfaktorer

Helge Granrud mener forklaringene bak det gode fjoråret er sammensatt:

- For det første har vi bra produkter, solide garantiordninger, samt folkelige priser. I tillegg har vi en svært lojal kundekrets som er bygget opp over mange år. Vi har jo drevet i denne bransjen i over 60 år, påpeker Granrud.

- Og dere selger vel en god del bilder ut av distriktet?

- Jo, en og annen, men det store volumet selger vi her i Fjellregionen, sier Granrud.

- Nesten 100 biler på ett år, er det personlig rekord for dere?

- Det er vel pers når det gjelder Kia, men i «Lada-perioden» på 70-/80-tallet vippet vi over 100 biler. Det som er ekstra hyggelig denne gang, er at trenden ser ut til å fortsette i 2013. Vi har god fart inn i dette året, opplyser bilkongen på Alvdal.

10 prosent ned

For landet som helhet gikk bilsalget ned med 0.3 prosent i forhold til 2011. Det ble likevel det 4. beste salgsåret for nye bilder noensinne. I Fjellregionen var det imidlertid en markant nedgang. 531 solgte biler i 2011 krympet til 475 i fjor. Det er en nedgang på ganske nøyaktig 10 prosent.

- Dette kan synes mye, men utsalgene blir store med det forholdsvis lave totalvolumet vi har her i regionen. Det er spesielt to forhold som er med på å forklare nedgangen. Det ene er at vi i Toyota Slettum leverte et svært høyt antall tjenestebilder til kommunene i 2011. Slike avtaler fornyes ikke hvert år. Det andre forholdet er at det totale antall varebiler ble halvert, sier daglig leder ved Toyota Slettum, Henrik Slettum.

- Men kan dere i Toyota være fornøyd med fjoråret, med en nedgang på over 40 biler?

- Ja, vi er bra fornøyd, når vi ser virksomheten under ett. Ikke minst har vi hatt et godt år på bruktsalget.

- Ser dere noen spesielle tendenser eller trender?

- Det er at hybridene våre selger enda bedre enn antatt. Ellers er folket her i regionen ganske nøkterne når det gjelder bil. Storselgerne ligger i overkant av 300.000 kroner. Men for den summen får en også utrolig mye bil i dag, mener Slettum.

På det jevne

Per Martin Haugen ved Røros Auto konstaterer rundt 70 solgte nybiler. De aller fleste av disse var Ford.

- Det er godt under gullårene på 80- og 90-tallet. I dag er det svært mange forhandlere og flere merker som konkurrerer om et totalmarked som ikke vokser. Målet vårt må være å opprettholde vår markedsandel på rundt 15 prosent på Ford, sier Haugen.

- Ser du noen endringer de kommende årene?

- Ja, den neste femårsperioden blir garantert preget av store teknlogiske endringer. El- og hybridbilene vil komme for fullt, mener Haugen.

Skiller seg fra landstrendene

Artikkeltags