Motorbrøl i hoppbakken

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Fart og spenning i Hummelfjell Hillclimb

DEL

Årets første Hillclimb ble arrangert av NMK Trondhjem med 500 tilskuere til stede. Store og små hadde møtt opp for å betrakte raske menn på motorsykler i hoppbakken på Os.

For første gang ble det arrangert Hillclimb på Os og arrangør NMK Trondhjem var veldig fornøyd med arrangementet, publikum, terreng og førere. Det var godt over 450 innom for å se på all fart og spenning i hoppbakken og det til tross for at det var konfirmasjonshelg i regionen og regnet så heller ikke ut til å sette noen stopper for publikumsantallet.

Hillclimb i hoppbakken på Os er en teknisk krevende løype og deltagerne fikk bryne seg skikkelig. Noe knall og fall i de første rundene hører visst nok med. Den raskeste, Ivar Gynnild kjørte opp hele bakken på 14,69 sek. i ”Modified klassen” på sin Honda GMS 600 Nitro. Tynsetingen Ole Christian Vold kom opp bakken på 19,5 sek. i ”Standards klassen” og endte på 5.plass.

Det ble konkurrert i fire klasser: barn, standard, modified og unlimited.

Hillclimb er en svært publikumsvennlig form for motorsykkelkonkurranse. Sporten utøves i motbakke med dels naturlige og spesiallagede hindere og kan beskrives som en blanding av trial og dragracing i ekstrem stigning. Med sine utrolige hopp, rundkast og bratte stigninger gir sporten mengder med action og spenning.

Hele arrangementet var teknisk godt gjennomført og arrangøren håper å arrangere flere Hillclimb på Os i fremtiden. Lokal dugnadsgjeng har allerede ytret ønske om å bidra ved senere arrangementer.

Artikkeltags