Slettum fester grepet

Frode Krogseth-Skauby

Frode Krogseth-Skauby Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det er mye nytt hos Toyota Slettum bil; nyervervet status som forhandler, nye lokaler og ny avdelingssjef på Tynset. Og det nye gir resultater. Toyota troner suverent på toppen av salgsstatistikken for nybil her i Fjellregionen.

DEL

Før oktober måned var ute, kunne avdelingene på Røros og Tynset skilte med 89 solgte nybiler, en økning på nesten 30 sammenlignet med samme periode i fjor. I prosent betyr det en markedsandel på over 21 prosent for Toyota.

Mange bestillinger

- Og det stopper ikke med dette. Vi har bestillinger på ytterligere 30 biler som skal leveres før årsskiftet. Det betyr at vi fortsatt skal være på salgstoppen ved utgangen av året, sier den nye avdelingslederen på Tynset, Frode Krogseth-Skauby.

Slettum Bil har brukt betydelige midler til å oppgradere sine lokaler – det er et krav for å være forhandler i dag – men har ikke tenkt å hvile på sine laurbær. Nå er bedriften i full gang med såkalt ISO-sertifisering.

- Best i regionen

- Skal en henge med i dag, kreves det kvalitet i alle ledd; fra utstillingslokaler til kundebehandling og ettermarked. Toyota har alltid skåret høyt på kvalitet, pålitelighet og kundelojalitet – og det er på denne basisen vi fortsatt skal selge våre biler og befeste vår posisjon. Med de medarbeiderne vi har i staben, er det ikke mer enn naturlig at vårt mål er å være den beste bilforhandleren her i regionen, sier en ubeskjeden Krogseth-Skauby.

Det er ikke statusbiler i millionklassen, men vanlige familiebiler som først og fremst forbindes med Toyota.

- Hvilke bestselgere har dere?

- Det er tre som særlig peker seg ut - Avensis, den lille SUV’en Urban Cruiser og selvsagt varebilen Hi-Ace. Det er mange som vil sikre seg denne siste før den forsvinner ut av produksjon i første halvdal av 2012.

Hybrider

Mange bilprodusenter har utviklet sine rene el-biler. Toyota har ingen slik på trappene de første årene.

- Vi var først ute med hybrid gjennom modellen Prius for over 10 år siden. Snart kommer en forbedret utgave med ”plug-in”. Dessuten kan jeg røpe at vi vil få hybrid-utgaver i hele modell-rekken vår i løpet av en fem års tid. Vi er ikke i tvil om at hybridene vil stå for en stadig større del av salget vårt. I 2011 er det forventet at vi på landsbasis vil selge rundt 20 prosent hybrider i 2011. Neste år har vi som mål at hybrid-andelen skal være økt til 30 prosent.

Oppdaterte kunder

- Men er kundene her i regionen opptatt av hybrider, eller sverger de til det mer ”trauste”?

- Jeg kan underskrive på at de lokale kundene er minst like opptatt av ny teknologi som andre. Det var ikke for ingenting at landets første hybrid-bil ble solgt nettopp her i regionen. Den ble solgt til en kunde i Ålen for 11 år siden. Meg bekjent er denne bilen fortsatt i full vigør her i regionen, men med ny eier, sier Krogseth-Skauby.

- Andre nyheter med hensyn til nybiler?

- Du spør! Vi har 19 nye modeller som kommer i løpet av de neste to årene. Og de som måtte mene at Toyota er et kjedelig merke, bør studere den nye sportsbilen som kommer ganske snart. Ikke bare er den ubeskrivelig vakker; den har også en pris som gjør den tilgjengelig for ”hvermansen”, mener Toyota Slettum bils avdelingssjef på Tynset, Frode Krogseth-Skauby.

Artikkeltags