An-Magritt inntok Bergstadens Ziir

An-Magritt spilles av Karianna Sommerro.

An-Magritt spilles av Karianna Sommerro. Foto:

Av
DEL

En helt fullsatt Røroskirke kunne nyte denne storslåtte konsertforestillingen basert på Falkbergets romanfigur An-Magritt, og hennes dramatiske kjærlighetshistorie til Konstknekten Johannes.

Henning Sommerro´s musikk og Edvard Rønning sin tekst, har sammen skapt en musikal som er så emosjonell, denne går rett til hjerte! Premieren på dette stykket var i 1988 på Trøndelag Teater, og no var turen endelig kommet til Røros!

Strålende sangprestasjoner og rollespill både av hovedpersonen An-Magritt, spilt av Karianna Sommerro, og de lokale aktørene! Bergstadkoret med sin dirigent Berit Konstad Graftås, sammen med et sammensatt eminent orkester, gjorde også sitt til at denne kvelden ble fullkommen. Hele Røros´ regissør Rulle Smit hadde også en forrykende god og morsom rolle som Ove Bjelke, denne dama kan sitt fag! Og så lille Eva da - (Anna Ryen), fjøstausas datter, gjør en stor formidling i sin rolle!

Drama med kjærlighet, råskap, fornedrelse -fortelling om den unge, stridige og sterke malmkjørerjenta An-Magritt , i musikalform der ”Morlilla från Kiempeplassen fick sin Johannes”, inntok Bergstadens Ziir til stående applaus!

Vel fortjent, og på sin plass for Falkbergets 140-års jubileum!

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags