– Tekstene og melodiene er jo så bra!, sier Hulbækmo, som spiller piano og munnspill på plata.

Han forteller at han nok har hatt et ganske vanlig forhold til Prøysen, verken mer eller mindre – men at da bandet begynte å spille musikken, skjønte de virkelig at det var i det det drev med.

De øvrige musikerne i Lillebror er Siril Malmedal Hauge på vokal, Henrik Lødøen på trommer, Martin Miguel Almagro Tonne på gitar og Martin Lie Svendsen på kontrabass. De har bakgrunn fra studietida på jazzlinje sammen. Alf og Siril har fra før sin egen vise-duo. Det er hun som har omsatt tekstene til sunnmørsdialekt.

– Det nærmet seg slutten på tida vår sammen, de fleste skulle flytte, og vi var redd for at det hele skulle koke bort og forsvinne. Vi skar gjennom og dro tre dager i studio i Trondheim, der vi spilte så spruten sto, oppsummerer Hulbækmo. Plata ble spilt inn for ett år siden.

Bandet er sammen om arrangementene, etter ideer fra Hulbækmo. Han liker ikke å putte noe sjangerstempel på musikken, men kaller det viser med fullt band.

Plata ble sluppet 23. juni, på selskapet Grappa, og tilbakemeldingene har vært positive. De har allerede rukket å være på radio hos NRK P2. Søndag 2. juli er det slippkonsert på Prøysenhuset på Rudshøgda.

– Vi gleder oss veldig, sier Hulbækmo, og forteller at bandet har enda flere låter og arrangementer på gang.

– Vi er gira på å spille, og ønsker gjerne å komme til Nord-Østerdalen, også, legger han til. Over sommeren står Bergen for tur.

Leken er viktig når Lillebror gjør Prøysen på sin måte.

– Teksten og visa er én ting, men vi drister oss også til å ta inspirasjon fra tekstene. Og da blir det litt «ekorn med ADHD» sier han når vi nevner lekenheten i Nøtteliten-versjonen.

25-åringen snakker også om alvoret i mange av visene.

– Det er ikke alle låtene jeg har skjønt før jeg begynte å jobbe med dem. Det er den ene geniale teksten etter den andre, sier han og peker på språket og bildene Prøysen brukte.

Om bandnavnet sier tolgingen:

– Lillebror er valgt fordi det har en link til Prøysen. Det er en direkte assosiasjon, uten at det nødvendigvis er Lillebrors vise som er inspirasjonen.

Dette er låtene på plata, som finnes både på Spotify og bestillbar cd: Nøtteliten, Den skyldige, Du og jeg og dompapen, Jørgen hattemaker, Vise for gærne jinter, Slipsteinsvalsen, Lille måltrost, Lekeregle, Med vennlig helsing, Julepresangen og Du ska få en dag i mårå.