Bandnavnet «Du og jeg og vi 2-3-4» er ikke tilfeldig valgt. Da Ellen Brekken og Julie Falkevik Tungevåg dro ut med en konsertserie for hele familien, hadde de et humoristisk mål i bakhodet:

Folk i Norge klapper veldig ofte på 1 og 3, altså på første og tredje slag i takta. Målet til gruppa er å lære dem å klappe på 2 og 4.

– De er mye feilklapping, ler Brekken, og legger til: – De voksne er kanskje en tapt generasjon. Vi må vi begynne med barna. Og da trengs det groovy barnemusikk!

Etter to år med turnering, der duoen vokste til trio med Elisabeth Mørland Nesset på trommer, har det nå blitt barneplate. CD-en slippes 13. oktober, og 27. oktober kommer musikerne til Tynset der barnehagebarn skal få høre musikken – men der det sikkert er mulig å stikke nesen innom for andre interesserte også.

De har tidligere besøkt jazzklubben i Tynset, og spilte på Kalvstock under Livestock på Alvdal i sommer.

Plata har fått navnet «Krokodille i baksetet», og Brekken forteller at når trioen spiller ute og trekker fram den oppblåsbare krokodillen, er barna med på notene.

– Det er lett å få med ungene. Noen sanger legger seg på hjernen, har vi fått tilbakemeldinger om. Nå håper vi selvsagt at folk kjøper plata, sier Brekken.

Musikken blir også tilgjengelig i strømmetjenester.

Brekken legger til at musikken absolutt har verdi for voksne, også, og at bandet tar tekstene på alvor. Noen har de skrevet selv, men det er også bidragsytere utenfra.

Da Retten ringte sto Brekken utenfor Ullevål skole i Oslo, klar til skolekonsert.

– Vi spiller masse forskjellige instrumenter. Noe av poenget er å få vist fram instrumenter, som barna kan få prøve etterpå, forteller hun.

Selv stiller Brekken med elbass, kontrabass, tuba og gitar. Mørland Nesset spiller trommer, perkusjon og mandolin, mens Falkevik Tungevåg hengir seg mer til tangentene og spiller trekkspill, keytar, gitar og synger. Sang eller koring gjør de alle sammen.

Etter plateslippet venter en omfattende turné, der det blir fem helger med konserter både i Oslo-området, Rendalen, Tynset, Hamar, Trondheim, på Vestlandet og Sørlandet.

Alle låtene er originale og er skrevet av musikerne. Tekstene er vekselvis på bokmål og nynorsk, eller nærmere bestemt Nordfjord-dialekt.

– Jeg satt på Tynset og spilte Gruble med noen tantebarn, og plutselig ble sebra, gnu og kenguru et tema. Det måtte jo bli en låt, sier Brekken.

Togsang og rottepunk er andre innslag på plata.

Ellen Brekken er samboer med medmusikant Julie Falkevik Tungevåg, og medgir at de to jobber godt sammen.

– Det er ikke så mye øving i heimen, men en hel del låtskriving, forteller Brekken.

Bassisten fra Tynset er bosatt i Oslo. For tida har hun oppdrag i Les Misérables på Folketeateret. Gruppene Hedvig Mollestad Trio og MAAR har rolige tider akkurat nå.

Barneplata er produsert sammen med Geir Holmsen, selv bassist. Han har arbeidet blant annet med Maj Britt Andersen, Pulverheksa og Chipahua. Han har vært lærer for de to andre bandmedlemmene i «Du og jeg og vi 2-3-4».

– Han har jo laget den Maj Britt Andersen-musikken jeg er vokst opp med, kommenterer Brekken, og kaller Holmsen en legende og en fin fyr. Han bidrar for øvrig med litt fretless bass på plata. Gitarist David Aleksander Sjølie er også med. Plata er støttet av Tono og Kulturrådet.