Inga, Indre og Svetlana har funnet seg godt til rette i damekoret

TYNSET DAMEKOR: Dirigent Jon Baxendale med de tre kormedlemmene som opprinnelig er fra Litauen stående ved pianoet. Fra venstre Indre Dauksyte, Inga Meskiene og Svetlana Sembergiene.

TYNSET DAMEKOR: Dirigent Jon Baxendale med de tre kormedlemmene som opprinnelig er fra Litauen stående ved pianoet. Fra venstre Indre Dauksyte, Inga Meskiene og Svetlana Sembergiene. Foto:

Av

Tre litauiske kvinner har blitt med i Tynset damekor, og stortrives.

DEL

Det internasjonale tilsnittet i koret har i mange år vært dekket opp av den engelske dirigenten Jon Baxendale, og av at koret har sunget ikke bare på engelsk, fransk, svensk og latin, men også på ungarsk.

De siste par årene har Tynset damekor fått tre nye medlemmer som er med på å trekke ned gjennomsnittsalderen betraktelig. Indre Dauksyte (36), Inga Meskiene (32) og Svetlana Sembergiene (37) er alle opprinnelig fra Litauen, og kom til Norge i 2012-13. Sopranene Inga og Svetlana var de første av trioen som fant vegen til damekoret, gjennom en arbeidskollega på sjukehuset på Tynset. Året etter ble alten Indre med. De har erfaring fra musikkskole, skolekor og universitetskor i hjemlandet.

– Det er sosialt å være med her, og damekoret er en snill gjeng, sier de ferske kormedlemmene.

De legger til at sangen på sett og vis også gjør det lettere å lære norsk. Nå hører det også med til historien at enkelte av de norske kormedlemmene like gjerne drømmer om å få synge noe på litauisk.

Men torsdag 6. desember er det konsert med en tydelig julesmak som står på programmet.

– Det blir julekonsert i menighetshuset på Tynset, forteller korets leder Tone Dalløkken.

I god damekortradisjon på Tynset blir det både smørbrød, kaker, kaffe og lotteri.

– Publikum skal også få være med og synge, for det står som vanlig allsanger på programmet, legger Dalløkken til.

For tida teller koret 21 sangere, og Dalløkken sier det er plass til flere nye medlemmer.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags