Små sangstemmer skapte stor moro på Røros Sykehjem

GØY: Musikerne fra Kulturtanken dro med barna og de eldre inn i sangen på en engasjerende og morsom måte. Her synger de "Det fløy en liten blåfugl" av ukjent forfatter.

GØY: Musikerne fra Kulturtanken dro med barna og de eldre inn i sangen på en engasjerende og morsom måte. Her synger de "Det fløy en liten blåfugl" av ukjent forfatter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Røros kommune er en av seks kommuner som deltar i det nasjonale prosjektet «Kulturbarn». Fokusområdet er kulturaktivitet for barn sammen med eldre.

DEL

Hoveddelen av prosjektet foregår i et samarbeid mellom Gjøsvika sykehjem og Stenbråttet barnehage, og Røros sykehjem og Ysterhagaen barnehage.

- Hva er målet med prosjektet?

- Vi ønsker å legge til rette for gode kulturopplevelser for barnehagebarn og eldre innbyggere i kommunen gjennom deltagelse, opplevelse og læring – sammen og hver for seg, sier Nils Graftås, avdelingsleder ved Røros kulturskole og fortsetter:

- I tillegg vil vi forsøke å skape og etablere samarbeidsmodeller mellom kommunale, offentlige virksomheter og sektorer.

Fredag fikk Røros Sykehjem besøk av Kulturtanken i Oslo med konserten «Duo - Juuhu og generasjonssang» med musikerne Gro Hansen og Dag Einar Eilertsen. Barna fra Ysterhaagaen barnehage akkompagnerte og sang med der de kunne og turte.

Hansen og Eilertsen har lang erfaring med konsertering og kulturabeid med både små barn og eldre.

Prosjektet er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd, Kulturtanken og Norsk senter for kunst og kultur i opplæringen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken