Gå til sidens hovedinnhold

Kåre og gjengen dro i gang jazzfestivalen

Artikkelen er over 3 år gammel

Travlest av alle hadde nok jazzklubbleder og festivalsjef Eirin Lien det.

– Det gjelder å beholde roen, mener Eirin Lien.

Ikke bare er hun leder i Tynset Jazzklubb og festivalsjef for Tynset Jazzfestival. Hun begynte også i ny jobb på mandag, i Musikkrådet i Hedmark og Oppland som har kontor på Hamar. Og selvsagt var hun med i storbandet under åpningskonserten i Tynset kirke fredag kveld, der hun blant annet spilte solo på sin tenorsaxofon.

På programmet sto Chuck Mangiones musikk fra filmen Children og Sanchez, opprinnelig en sosialantropologisk studie i bokform fra et fattigkvarter i Mexico City. Bortimot 100 personer hadde funnet vegen til kirka.

Tynset Storband

Disse spilte Children of Sanchez under Tynset Jazzfestival: Siri Beate Fossum (vokal), Yelena Wang (fløyte), Stein Horten (altsax), Eirin Lien (tenorsax og prosjektledelse), Simen Nyhus (tenorsax, klarinett og sopransax), Ole Nyhus (barytonsax), Tom Erik Antonsen, Morten Tømmermo, Jon Arne Aasen og Erland Brekken (trompet), Svein Johannessen og Magne Erik Røe (trombone), Kåre Nordseth (basstrombone og musikalsk leder), Bendik Smedåsgjelten Qvam (gitar), Simen Wie (bass), Alf Kippersund Nordseth (trommer), Steinar Horten (perkusjon og xylofon. Opplesere: Gaute Fossum, Sara Sundberg Sivertsen, Tiril Ramberg Randen, Amund Mælan og Embret Nordseth.

– Jeg er glad vi har flyttet festivalen inn, kommenterte Lien - og siktet til regnets rytmer utendørs. Det pøste ned før festivalåpningen fredag kveld. De foregående to årene har festivalen funnet sted ute i Bortistu på Neby. I år går alle konsertene inne i Kulturhuset.

Etter åpningskonserten var det quiz på Bortistu' Neby.

Kåre Nordseth som både dirigerte og spilte trombone har arrangert musikken spesielt for storbandet og anledningen, og han var fornøyd med musikerne sine, som hadde øvd mest på egenhånd.

– Vi øvde sammen i vår og i går, oppsummerer en smilende Eirin Lien, som hadde selskap av lokale ringrever som Jon Arne Aasen på trompet.

Han syntes det var artig å spille noe som er litt annerledes, og han gleder seg til resten av festivalen.

– Det blir nok en tur for å høre storband lørdag, sier han, og sikter seg dermed inn på Christiania 12.

– Men vi har en hel bøling med ku på setra, så mer rekker jeg nok ikke, legger han til.

Tynset Jazzfestival 24.–26. august

Tynset Jazzklubb arrangerer jazzfestival for tredje gang. Første og andre året foregikk festivalen i Bortistu Neby. I år går de fleste konsertene i Tynset kulturhus, men fredag kveld er det konsert i Tynset kirke med Tynset storband som presenterer «Children of Sanchez». Dessuten blir det quiz i Bortistu.

Kåre sørger for storbandmusikk under Tynset jazzfestival.

Blant årets artister finner vi Jon Eberson Group, med rendølen Sigurd Hole på bass. Hole stiller også med et soloprosjekt under festivalen. Hole henter mye inspirasjon i naturen, og i 2018 har han sluppet to plater i eget navn; én soloplate og én med egen trio.

Videre spiller Lillebror, Christiania 12 og Beady Belle. I Lillebror spiller tolgingen Alf Hulbækmo. Gruppa presenterer Alf Prøysen-stoff i ny innpakning.

Christiania 12 er et storband som har med seg musikk med røtter tilbake på 1920-tallet, og arrangørene kaller dem et håndplukket stjernelag. De står for øvrig også for avslutningen på årets festival, som er jazzgudstjenesten søndag, der det i tillegg blir konfirmantpresentasjon i Tynset kirke.

Beady Belle er klubben svært stolte over å kunne presentere under årets festival. Bandets musikk kan betegnes som popmusikk med innslag av både soul, funk og jazz.

Inn i lørdagsnatta etter konsertene kan publikum danse på jassotek i Smea som er kulturhusets black box der Bervend Salbu og Frank Wange Fosse er DJ-er.

Kommentarer til denne saken