Kalven Ivi har blitt kjent fra Tynset til Hessdalen så langt i sommer, og enda er ikke ferden over!

På initiativ fra Tynset bondelag, reiser kalven Ivi rundt i hele Fjellregionen for å oppleve det mangfoldige landbruket og alle de lokale folka som bidrar til at det er et aktivt landbruk.

– På denne måten vil vi vise fram bredden og mangfoldet i regionens landbruk, og vise at landbruket skaper levende bygder over hele Norge, sier Olav Østigård, "pappa" til Ivi og leder i Tynset bondelag.

I en sekk reiser Ivi rundt med et øremerke fra Os ID og en GPS-bjelle fra Findmy på Kvikne.

– Når du får Ivi på besøk, er det bare å bruke fantasien og dele bilder med resten av regionen. Vi håper Ivi kommer innom alle bondelagene, over hele regionen, at hun får være med til seters, i fjøset og alt. Vær gjerne kreativ! oppfordrer Østigård.

Med veterinæren

Hittil har Ivi vært innom flere gårder i Tynset, Vingelen, Tylldalen, Dalsbygda og helt nord til Hessdalen.

Ivi har også fått et innblikk i en veterinærs hverdag, og var med Marie Ramstad Nordmo en dag på jobb.

– Jeg fikk blant annet være med på inseminering og jobben med å passe på kalvene som ble avhornet tok jeg på alvor. Heldig var jeg også som fikk orkesterplass da vi kjørte rundt i fine setertrakter. Dagens lærdom ble at veterinæren gjør en viktig jobb, skriver Ivi på Instagram-kontoen "sommerbonden2022".

På seterbesøk

Noen dager i juli hadde Utistuvollen seterkafé i Vangrøftdalen åpent. Da Ivi først kom til Dalsbygda, kunne hun ikke dra igjen uten å ha vært med på vaffelsteking, kaffeslabberas og styltetur.

– Dagens lærdom ble at vafler med seks hjerter er best!

Meieriomvisning

Fra Dalsbygda gikk turen videre til Rørosmeieriet - et besøk Ivi hadde ønsket seg.

– Ønsket ble oppfylt, og jeg fikk være med inn i produksjonslokalene. Historie om meieriet fikk jeg på omvisningen, samtidig som jeg fikk se pakking av skjørost. Dagens lærdom ble at melka har et vidt bruksområde som på tas vare på, skriver Ivi på Instagram.

På UFO-leting og radioshow

Fra Rørosmeieriet gikk turen videre til Hessdalen i flere dager. Her var opplevelsene mange. UFO-bygda viste seg fra sin beste side, og Ivi speidet etter UFO samtidig som hun holdt oppsyn med 35 geiter som holder kulturlandskapet i sjakk. I Hessdalen ble det også nattradio-produksjon med Nea radio.

Hvor Ivis ferd går nå kan du følge på Instagram og i kartet under.