Nå kan du høre om «Hembygda» på Oddentunet

Av
DEL

Sommer i Fjellregionen Hvem vet hva de første brukerne i Narjordet gjorde, og hvem var egentlig «Bager Cats» og Rolf Odden? Det får du vite på Oddentunet i Narjordet i Os siste helgen i juli gjennom forestillingen «Hembygda», som handler om hvordan ei bygd ble til og folk slo rot i Narjordet.

- I en kultursommer preget av koronatiltak er det en glede for Os kommune i samarbeid med Teater i Fjellregionen å kunne invitere til fortellerforestilling på Oddentunet i Narjordet, lørdag 25. og søndag 26. juli, sier Ingvild Jenssen, leder i Teater i Fjellregionen.

Forestillingen er et samarbeid mellom Os kommune, Verdensarven og Teater i Fjellregionen. I forkant av forestillingene er det omvisning på Oddentunet.

I år er det 40 år siden bergstaden Røros fikk verdensarvstatus og 10-årsjubileum for den utvidede verdensarvstatusen for Røros og Circumferensen.

Oddentunet har med andre ord vært en del av verdensarven i et tiår og det skal markeres med forestilling.

Gjennom et utvalg av fortellinger vil publikum få et innblikk i historien til det spesielle gårdstunet og noen av menneskene som levde der.

Uten å avsløre for mye kan det nevnes at det blant annet vil bli fortalt om de første brukerne i Narjordet, myten om mannen med navnet «Bager Cats» og også lagt frem et knippe krigshistorie om motstandshelten Rolf Odden.

Fortellingene formidles av Kirsti Sæter, som selv har vokst opp i Narjordet, og vil flettes sammen og tonesettes av musikerne Anders Lillebo og Sigrid Stubsveen. Regi og scenografi er det Teater i Fjellregionen som står for.

Fortellerkunsten er blant de eldste underholdningsformene vi har og foregår i direkte samspill mellom forteller og tilhører.

- Vi håper at vi med denne forestillingen kan gi et forfriskende levende tilbud i et ellers så skjermbelagt kultur-Norge, og håper så mange som mulig vil ta turen til Narjordet for å feire verdensarvjubileet med oss, inviterer Jenssen.

Forestillingen vil gjennomføres i henhold til de gjeldende smitteverntiltak og forhåndssalg av billetter vil foregå fra 1. juli.

– Det er begrenset med plasser, så det er lurt å kjøpe billett i forkant, sier Ingvild Jenssen.

Nærmere informasjon finnes på nettsidene til destinasjon Røros og Os kommune.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken