Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer det månedlig økonomipåfyll i Retten

I et regionalt samarbeid, skal Arbeidets Rett, Sparebank1 Østlandet og Rørosbanken, gi leserne faglige tips og råd til private og bedrifter.

Den siste onsdagen hver måned framover vil du finne en fast økonomispalte i Retten. Temaene skal spenne fra pensjon til kortbruk og bedriftsøkonomi. Underveis håper vi det dukker opp både diskusjoner og spørsmål til temaene vi presenterer, i tillegg til forslag til andre tema. Vi vil også møte folk og kilder og skrive om dem.

- Begge bankene har masse på hjertet når det gjelder tips og råd og ting vi kan formidle til leserne, markedet og til bedriftene. Vi byr på flere ting vi tror kan være dagsaktuelle, og det vi har i bankene av kompetanse Det er artig at Retten har tatt et sånt initiativ, og det skal bli artig å jobbe sammen med den andre banken også, sier Ann Brudevoll, banksjef og landbruksansvarlig i SpareBank 1 Østlandet.

Fast spalte

Bankene bruker den kompetansen de har blant sine medarbeidere, og annenhver gang vil Rørosbanken og SpareBank 1 Østlandet stå for økonomispalten.

- Vi gjør det for å få ut god informasjon til folk, og kanskje også være med å skape debatt om enkelte ting. Vi skal være med å dra regionen framover, det er målet. Jeg tror vi sitter på kompetanse som er interessant både for næringsliv og privatpersoner, sier Kjetil Reinskou, avdelingsleder for personmarked i Rørosbanken.

- Det er ikke til å komme fra at med de begrensede ressursene vi har i en liten lokalavisredaksjon, skorter det både på kompetanse og tid til å holde oss oppdatert og være relevant på alle områder. Spørsmål som berører økonomien til folk og lokalsamfunnet angår både privatpersoner og virksomheter - og dette vil vi sette lys på. Det er også artig at vi som er avisa for hele regionen, kan bringe fagfolk sammen på en ny arena. Vi har flere felles utfordringer enn det som skiller oss i hele regionen og sammen får vi til mere, sier redaktør i Retten, Guri Jortveit.

Sammen om én region

Tidligere har bankene hatt en tradisjon om å samarbeide om andre ting, blant annet konferansen Vilje & Vekst. De er opptatt av at stedene vi bor på er ganske små, men at regionen er større og står sterkere sammen.

- Da får vi rettet blikket framover, og får dra noen ressurser sammen, sier Brudevoll.

- På en liten plass som Røros trenger vi noen som er opptatt av mer enn akkurat seg selv og sitt, som er opptatt av å dra regionen framover. Og det mener jeg at bankene har en kraft til å være. Det synes jeg er spennende at vi skal samarbeide med Sparebank 1 Østlandet på, Reinskou.

- Da får vi rettet blikket og dratt noen ressurser sammen, legger Brudevoll til.

Hans Arvid Kosberg, avdelingsleder for bedriftsmarked i Rørosbanken, mener at det betyr lite hvor hen i regionen du bor.

- Det er ikke avgjørende. Vi tilhører en felles region og det er arbeidsplasser vi er avhengige av. Vi må løfte blikket og se det i et litt større perspektiv. Og hvis vi klarer det sammen, tror jeg det er kjempebra.

Bedre infrastruktur må til

Reinskou sammenligner strekningen Røros-Tynset med Støren-Trondheim.

- Hadde vi hatt en like bra vei her, hadde dette vært én arbeidsmarkedsregion. På et eller annet tidspunkt må vi få til det, i hvert fall god kommunikasjon i form av for eksempel tog. Skal du ha folk til Røros eller Tynset, er begge stedene ganske små. Kunne vi sett regionen under ett, så hadde det vært en helt annen kraft i det. Fem mil er ingen avstand på den rette plassen om kommunikasjonen er bra nok, sier Reinskou, og mener mange her i regionen ser på hverandre som konkurrenter stedsmessig.

Kommentarer til denne saken