Kreftforeningen har i mange år samarbeidet med russen, og i år går støtten til forskning på kreftformer med lav overlevelse, som bukspyttkjertelkreft og lungekreft.

– Søndag 8. og onsdag 11. mars vil NØVGS-russen sammen med flere frivillige komme på dørene rundt om i Nord-Østerdalen for å samle inn penger for Kreftforeningen. Dette er noe av det viktigste russen prioriterer. Ta oss godt imot oss søndag og onsdag, sier Nord-Østerdalsrussen.

Tradisjon

-Da Kreftforeningen tok kontakt med oss, var vi alle skjønt enige om at dette ville vi støtte. Russen på Røros har hatt en mangeårig tradisjon for å delta på denne årlige Krafttak mot kreft- aksjonen, for dette er en sak som angår oss alle. Om vi ikke er rammet selv, kjenner vi alle noen som er det, og vi vet ikke hva framtida bringer. Derfor ønsker vi å vise solidaritet og medmenneskelighet til de som går gjennom ei tøff tid, forteller russepresident Sigve Morken Lange. (saken fortsetter under bildet)

Forskning på de mest dødelige kreftformene

Årets innsamling rettes mot de kreftformene som svært få overlever. Lungekreft og bukspyttkjertelkreft er blant disse. Bare to av ti overlever lunge-, galleblære-, lever- og spiserørskreft og én av ti overlever bukspyttkjertelkreft. Disse kreftformene oppdages ofte sent og har diffuse symptomer, og ikke en konkret kul som kan kjennes ved en sjekk. Kreften har derfor ofte kommet langt når den først oppdages, og mange har spredning når de får diagnosen. Pengene som samles inn i år skal gå til kreftforskning for å bidra til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende. (saken fortsetter under bildet)

Rekker ikke over alle

Årets rødruss vil prøve å rekke over så mange husstander som mulig i Ålen, Røros, Os og Dalsbygda tirsdag etter skoletid. Så vær klare for å ta imot ungdommene og gi raust til det gode formålet.

-Vi er et lite kull i år, og vi rekker ikke å komme til alle. Men, ikke fortvil, for dere som ikke får besøk, kan likevel bidra. Dere kan vippse ønsket beløp, sende sms som belastes telefonregningen din eller overføre beløpet dere ønsker å gi via bankkort. Bare gå inn på Kreftforeningens hjemmeside for å se informasjon om de ulike mulighetene, oppfordrer Sigve som selv tar en runde rundt i hjembygda Ålen.