Nå lempes det enda litt på besøksreglene på Solsida

UTENFOR PORTEN:  Ved påskeleite kom Bengt Tannåneset på døra på Solsida med kake fra Arbeiderpartiet, og Ranveig Ødegård og Daiva Rudiene tok i mot. Den gangen var Solsida helt stengt for besøkende.

UTENFOR PORTEN: Ved påskeleite kom Bengt Tannåneset på døra på Solsida med kake fra Arbeiderpartiet, og Ranveig Ødegård og Daiva Rudiene tok i mot. Den gangen var Solsida helt stengt for besøkende. Foto:

Beboerne kan få ta imot besøk fra de nærmeste på rommene sine.

DEL

Koronapandemien førte til at det fra 12. mars ble stengt for besøkende ved Solsida omsorgsheim i Alvdal. Fra 3. mai ble det åpnet opp litt for besøk igjen, ved at de nærmeste pårørende har hatt anledning til å komme på korte besøk på et eget besøksrom.

4. juni fikk de pårørende en ny beskjed fra kommunen. Heretter er det mulig med besøk på beboers rom, og dessuten ute hvis været tillater det.

– Vi forholder oss til Folkehelseinstituttets anbefalinger, skriver enhetsleder Ranveig Ødegård til de pårørende.

Hun peker på at det fortsatt er viktig å følge smittevernregler med å holde avstand og ha god håndhygiene.

– Og selvfølgelig må besøkende være friske, poengterer Ødegård, og legger til at man ikke kan komme på Solsida med luftveisinfeksjon eller andre symptomer som kan relateres til koronasmitte.

– Vi oppfordrer familie og nære venner til å ringe beboer eller avdelingen på forhånd for å avtale besøket. Vi er pålagt å dokumentere alle besøk i forhold til mulig smittesporing ved et eventuelt utbrudd av koronasmitte, forklarer enhetslederen.

Det har hittil ikke vært smitte verken hos ansatte eller beboere ved Solsida.

– Vi er glade på beboernes og pårørendes vegne at situasjonen normaliserer seg og at familie og venner kan møtes, avslutter Ødegård.

Artikkeltags