Ved midnatt natt til tirsdag 9. august iverksettes stenginga, og den varer i utgangspunktet til klokken 23.59 torsdag 11. august.

Vegvesenet opplyser at dersom reparasjonene på brua blir ferdig før den tid, kan det være at brua åpner igjen tidligere.

Statens vegvesen gikk i begynnelsen av juli ut og forklarte hvorfor veien må stenges. Brua har fått en skade, og det skal gjennomføres utbedringer.

Riksveg 3 mellom Tynset og Kvikne stenges tre døgn i august: – Ingen lokale omkjøringsmuligheter

Med stengt riksveg 3 blir Tynset kommune delt i to. omkjøringsveien blir lang om du har tenkt deg i bil fra Kvikne til Tynset eller motsatt – med mindre du er kreativ.

Også de som skal nordover eller sørover til studiesteder i den aktuelle perioden, bør tenke seg om og planlegge slik at de styrer reiseruta utenom riksvei 3.

Posten kjører ikke til 2512

Noen omkjøring velger ikke postbudene å ta. Det er bestemt at det ikke skal leveres post til alle med postnummer 2512 på tirsdag.

– Vi må dessverre si at vi ikke kommer til å levere aviser eller annen post til 2512 på tirsdag. Det blir heller ikke slik at vi tømmer våre røde kasser, så ingen post sendes ut fra Kvikne denne dagen, sier områdeleder i Posten for Nord-Østerdal, Terje Grandum.

Men når det gjelder onsdag har det blitt en avtale om at også postbilene skal få passere Estensmo bru.

– Det betyr at det onsdag igjen vil være blant annet aviser i postkassene, lover Grandum.

Når det gjelder torsdagens postkjøring er det helt avhengig av når arbeidet ved Estensmo bru blir ferdigstilt.

– Det er litt trøblete

Kommunedirektør Erling Strålberg i Tynset medgir at situasjonen er litt trøblete, men han sier også at når det gjelder nød og beredskap, er det uproblematisk. Vegvesenet har opplyst at utrykningskjøretøy kan få passere.

Tynset kommune har jobbet med saken, og Strålberg sier at de også venter på nye pressemeldinger fra Statens vegvesen når det nærmer seg tida for stenging.

Arbeidspendling

I Tynset finnes det arbeidspendlere som reiser begge veier. Noen pendler til Kvikne på jobb fra lenger sør i kommunen, mens andre skal fra Kvikne og sørover på jobb.

– Det er mulig å krysse til fots, og ha biler parkert på hver side, sier kommunedirektøren.

Han oppfordrer folk til å samarbeide om gode løsninger.

Har tatt en intern runde

Kommunen har hatt en intern runde med blant annet ledere, og kartlagt hvem det vil bli utfordringer for når Estensmo bru stenger.

– Noen kan jobbe med hjemmekontor, mens andre må vi finne løsninger for. Det kan være ting som å bytte vakter, nevner Strålberg.

Han sier også at noen kan hende vil belage seg på å overnatte slik at de kan møte på jobben sin enten den er på ene eller andre sida av det stengte punktet.

Det er ikke første gang brua holdes stengt. I juni førte det til kommunestyremøte på Teams for politikere i Tynset.