Det som ser ut som fjøs og låve i gården til Bergmannsgata nummer 17 har blitt flunkende nye kontorlokaler for Kulturminnefondet.

Glass, sten og betong, smykket med fotokunst og andre perler, har blitt møterom, kontorer og fellesarealer til å boltre seg på for de ansatte i Kulturminnefondet. Fredag var det høytidelig åpning med prominente gjester og ansatte på plass.

Vern gjennom bruk og moderne kompetansearbeidsplasser var stikkord som gikk igjen i talene under åpningen. Ordføreren klipte snora, sola kastet glans over markblomster og fjøsmurer, og lite passer vel bedre enn en kulokk framført av Kirsti Sæter, i det som ordføreren umiddelbart omtalte som det fineste møterommet i hele Røros. Det kan forøvrig leies for den som ønsker det.

BLI MED PÅ ET SVEIP I DE NYE LOKALENE HER:

Kulturminnefondet på Røros tar i bruk uthusene til kontorlokaler. Fredag var det høytidelig åpning og taler av direktør Simen Bjørgen, styremedlem Kjetil Reinskou, entreprenøren Kjellmark ved leder Trond Schjølberg og ordfører Isak V. Bush. Video: Guri Jortveit