Teknolab slipper til på storlaseren til Norax

Inviterer teknikkspirer på kurs: Svein Erik Sagplads, i midten foran, og Norax lar Tynset Teknolab, her representert ved Ole Albert Dahlen, t.v. foran, og Ørjan Lønningen, få slippe til på laseren i bakgrunn. Til daglig er det Nils Engdal, bak, som styrer maskina.

Inviterer teknikkspirer på kurs: Svein Erik Sagplads, i midten foran, og Norax lar Tynset Teknolab, her representert ved Ole Albert Dahlen, t.v. foran, og Ørjan Lønningen, få slippe til på laseren i bakgrunn. Til daglig er det Nils Engdal, bak, som styrer maskina. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I mars inviterer Tynset Teknolab til kurs i design og lasergravering. Norax stiller med laser.

DEL

– Elevene skal designe sine egne skilt, og så får vi hjelp av Norax til å få de gravert og printet ut på den store laser-roboten de har, forteller Ole Albert Dalen, en av instruktørene ved Tynset Teknolab.

Kurset starter torsdag 1. mars og går over tre kvelder.

– Vi ser for oss at deltakerne bruker de to første kveldene til å designe skiltet de ønsker å få printet ut, og så skal vi hit til Norax og se på at selve printen av skiltene blir gjort, sier Ørjan Lønningen som også er med som instruktør ved Teknolab.

Det er plass til åtte deltakere på kurset som retter seg mot ungdom fra 8. trinn ved ungdomskolen til 3. trinn ved videregående skole.

– Det er et kurs for dem som er interessert i design og tekniske løsninger, smiler Dalen og fortsetter.

Imponert: Ole Albert Dahlen med en skute som har blitt produsert i laseren hos Norax, Svein Erik Sagplads i bakgrunn.

Imponert: Ole Albert Dahlen med en skute som har blitt produsert i laseren hos Norax, Svein Erik Sagplads i bakgrunn. Foto:

– Her er det førstemann til mølla som gjelder. Påmelding til kurset skjer via hjemmesiden vår.

Norax er med som arrangør og spleiser på kostnadene ved kurset. Ved siden av det så får også Teknolab slippe til på det som Svein Erik Sagplads ved Norax kaller hjertet i bedriften.

– 70 prosent av alt vi produserer her ved Norax er innom den store laseren, sier han og forteller videre at de er veldig glade for å få være med Tynset Teknolab på dette kurset.

– Det er viktig for oss at det er flere ungdommer som er interessert i teknologi. Vi er alltid på utkikk etter ny arbeidskraft her hos oss, sier han.

En av de mer synbare produktene som er blitt til i laseren er mangfoldighetskulpturen i rundkjøringen i Parkveien på Tynset.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken