Pop-Up-butikk for lokalmat åpnes i dag!

Ingulf Galåen, daglig leder ved Galåvolden Gård, og mange flere lokalematprodusenter er klare for å selge egenprodusert mat fra Reiselivets hus i sommer. - Vi kommer til å være rause med smaksprøver, sier Galåen.

Ingulf Galåen, daglig leder ved Galåvolden Gård, og mange flere lokalematprodusenter er klare for å selge egenprodusert mat fra Reiselivets hus i sommer. - Vi kommer til å være rause med smaksprøver, sier Galåen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Vi kommer til å være rause med smaksprøver, sier Ingulf Galåen, daglig leder ved Galåvolden Gård.

DEL

Der Delikatessen lå før, vegg-i-vegg med Røros Turistkontor, åpnet det tirsdag en pop-up-butikk for lokalmat.

Samler kompetansen

- Vi er en gruppe lokale produsenter som selger lokalmat her i sommer. Vi vil være et supplement for dagligvarebutikkene, og vi kan friste med et større utvalg av lokalmat enn det man finner hos dem, sier Galåen.

Siden det er produsentene selv som står i butikken og selger varer, er det ikke langt kunder trenger å reise for å motta ekspertkunnskap om produktene. De befinner seg der mellom klokken elleve og fem på hverdager.

- Folk slipper å oppsøke hver enkelt produsent for å få vite om produktene våres, siden vi nå blir samlet i sentrum, sier Galåen.

Galåvolden fikk sitt Spesialmerket for 22. gang

Nytt Konsept

Produsentene er medlemmer av Rørosmat SA, og det er Galåvolden Gård, Sensaas Reinsdyrslakteri, Fjellurt, Moseng Gård, Kalsa Gårdsbakeri, Dyrk Mølle, Røroskjøtt, Rørosmeieriet, og Eggen Gardsysteri som står for pop-up-butikken. Disse produsentene opprettet i vår et felles selskap, og skal til høsten åpne et permanent utsalgssted i lokalet, med Niklas Sandbakken i spissen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken