Nytt møte om ekstra ulvekvote

I et eget møte tirsdag vil rovviltnemndene i region 4 og 5 vurdere sitt eget vedtak om å utvide ulvekvoten med fire dyr.

DEL

NTB: Rovviltnemndene i Hedmark (region 5) og i Oslo, Akershus og Østfold (region 4) besluttet å utvide lisenskvoten utenfor ulvesonen med fire ulver. Det ble vedtatt under et felles møte 29. januar.

Flere organisasjoner har klaget på vedtaket og mener nemndene ikke har myndighet til å utvide lisenskvoten.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) sa i forrige uke at departementet skal vurdere om rovviltnemndenes vedtak er gyldig.

Ifølge Nationen skal det tirsdag holdes et telefonmøte der ett av punktene på programmet er å «klarlegge om nemndene ønsker å omgjøre sitt vedtak av 29.1.2019 om utvidet lisensfelling av ulv på bakgrunn av klage fra WWF».

Nemndleder Arnfinn Nergård i Hedmark sa til avisen i forrige uke at han mente de sto på trygg grunn når det gjaldt utvidelsen av lisenskvoten. Kvoten utenfor ulvesonen var opprinnelig på tolv dyr.

Den siste ulven på kvoten ble skutt i Stange kommune 3. januar. Lisensjakta foregår fram til 1. april.

Nemndene mener det er økt fare for at det skal komme streifulver inn i beiteprioriterte områder og gjøre skade på husdyr når beitesesongen begynner når det ikke er kvote igjen. (©NTB)

Artikkeltags