Næringslivet har allerede vært under korona-lupen. Nå skal regionrådet kartlegge kulturlivet, og de trenger hjelp fra alle

TEATER: En dialektbrudden biskop (Amund Mælan) skal gjennomføre vielsen - men hvem bør egentlig gifte seg med hvem? Tynset barne- og ungdomsteater er én av mange kulturaktører i regionrådets nedslagsfelt. Her har de satt opp Shrek.

TEATER: En dialektbrudden biskop (Amund Mælan) skal gjennomføre vielsen - men hvem bør egentlig gifte seg med hvem? Tynset barne- og ungdomsteater er én av mange kulturaktører i regionrådets nedslagsfelt. Her har de satt opp Shrek. Foto:

Kulturaktører i seks kommuner inviteres til på komme med korona-innspill.

DEL

Like over påske inviterer Regionrådet for Fjellregionen kulturaktørene til å delta i en spørreundersøkelse om situasjonen koronapandemien har skapt, og tiltak som er gjennomført eller som kan gjennomføres.

– Vi vet at mange kulturaktører, både profesjonelle og frivillige, sliter. Samtidig ser vi en enorm kreativitet med tiltak som både skaper kultur og noen kroner i kassa – for enkelte. Vi ønsker å få bedre kunnskap om situasjonen for aktørene i regionen og hva som kan gjøres for å bidra til positive tiltak lokalt og sentralt, både på kort og lengre sikt. Dette vil gi oss et godt grunnlag for å jobbe for flere tiltak både i våre seks medlemskommuner (Os, Tolga, Tynset, Alvdal, Folldal og Rendalen), fra fylkeskommunen og staten, sier regionrådgiver Rune Jørgensen.

Vil nå ut digitalt

En av utfordringene er å få tak i e-postadressene til alle det kan angå.

– Vi må kontakte aktørene via e-post for at de skal kunne få gjennomført undersøkelsen, forklarer Jørgensen.

Han legger til at de vil høre fra grendehus, teaterlag, skytterlag, idrettslag, arrangementer eller andre.

– Jeg oppfordrer aktører som vil delta til å ta kontakt, slik at vi kan få sjekket adresser opp mot invitasjonslister som er under utarbeidelse, fortsetter regionrådgiveren.

Han opplyser at regionrådet trenger navn på aktør, kontaktperson og mailadresse, og han ber om at dette sendes til Mariann Streitlien som jobber i Regionrådet for Fjellregionen, på mariann.streitlien@innlandetfylke.no.

Bruker næringshagen

Rørosregionen Næringshage står for den tekniske gjennomføringen av undersøkelsen, og detaljert informasjon som blir gitt, vil bli behandlet konfidensielt.

– Undersøkelsen settes i gang så fort det er praktisk mulig, informerer Rune Jørgensen i en pressemelding påskeaften.

– Vi har i samarbeid med Klosser Innovasjon og Rørosregionen Næringshage allerede gjennomført to undersøkelser i næringslivet, med stor respons, etter at korona-alarmen gikk. Dette ga oss meget viktige innspill til det interessepolitiske arbeidet for ulike tiltak på flere nivåer. Lokalt har det blant annet ført til at et hjelpeteam for næringslivet, der de to nevnte selskapene og Rådhuset Vingelen og Innovasjon Norge også er med, står klart til å bistå bedriftene tirsdag etter påske, sier Rune Jørgensen.

Han føler seg trygg på at tiltaket som nå rulles ut, blir godt mottatt av kulturaktørene, og han tror at mange vil bidra.

– Dugnadsånden vi er så stolt av er allerede dokumentert til fulle disse uvirkelige ukene, og det er viktig at vi nå gjør det vi kan for å bidra til at den skal blomstre videre når dette er over, sier regionrådgiver Rune Jørgensen i Regionrådet for Fjellregionen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags