Besøkssenteret i Elgå får fornyet varighet i fem år

Av

Fredag 20. desember kom julegaven fra Miljødirektoratet til Engerdal, med brev om at besøkssenteret i Elgå kvalifiserer for ny autorisasjonsperiode på fem år fra nå.

DEL

Innsendt Besøkssenter Femundsmarka og Gutulia har frem til nå vært autorisert med to besøkssteder, Doktortjønna på Røros og besøkssenteret i Elgå. I forbindelse med re-autorisasjonsprosessen ble INAF (Stiftelsen Informasjonssenter Nasjonalpark Femundsmarka)1, anmodet av Miljødirektoratet å søke re-autorisasjon med utgangspunkt i Engerdal kommune.

Re-autorisasjon ble etter en lang prosess derfor søkt for senteret i Elgå.

- Autorisasjon som besøkssenter nasjonalpark utløser et statlig grunntilskudd på inntil 1 062 000 kroner per år, som gjør at det kan ansettes en daglig leder i 100% stilling. I tillegg kan og vil det bli søkt om midler til naturveiledning og utstillinger. Dette gir et avgjørende økonomisk grunnlag for senterdriften, til glede for alle naturinteresserte, venner av nasjonalparkene og ikke minst Engerdal kommune, uttaler en tilfreds styreleder i stiftelsen INAF Ragnar Vik i en pressemelding.

Han understreker samtidig at det følger mange og krevende forpliktelser med autorisasjonen.

Senteret vil i tillegg utvikle et informasjonspunkt som med tiden søkes samlokalisert med Verdensarvsenteret på Røros. I påvente av dette vil det arbeides med en midlertidig løsning sentralt på Røros.Besøkssenter Femundsmarka og Gutulia har frem til nå vært autorisert med to besøkssteder, Doktortjønna på Røros og besøkssenteret i Elgå. I forbindelse med re-autorisasjonsprosessen ble INAF (Stiftelsen Informasjonssenter Nasjonalpark Femundsmarka)1, anmodet av Miljødirektoratet å søke re-autorisasjon med utgangspunkt i Engerdal kommune. Re-autorisasjon ble etter en lang prosess derfor søkt for senteret i Elgå.

- Autorisasjon som besøkssenter nasjonalpark utløser et statlig grunntilskudd på inntil 1 062 000 kroner per år, som gjør at det kan ansettes en daglig leder i 100% stilling. I tillegg kan og vil det bli søkt om midler til naturveiledning og utstillinger. Dette gir et avgjørende økonomisk grunnlag for senterdriften, til glede for alle naturinteresserte, venner av nasjonalparkene og ikke minst Engerdal kommune, uttaler en tilfreds styreleder i stiftelsen INAF Ragnar Vik. Han understreker samtidig at det følger mange og krevende forpliktelser med autorisasjonen.

Senteret vil i tillegg utvikle et informasjonspunkt som med tiden søkes samlokalisert med Verdensarvsenteret på Røros. I påvente av dette vil det arbeides med en midlertidig løsning sentralt på Røros.

I kjølvannet av re-autorisasjonsprosessen har det vært gjennomført et omfattende arbeid med strategiplan for neste 5 årsperiode og en hensiktsmessig organisering. Rådhuset Vingelen v/Seniorrådgiver Linda M. Ramberg har vært engasjert til å lede dette arbeidet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken