– Nattåpent er en viktig tradisjon og den største handelsdagen for rørosinger

TA HENSYN, HOLD AVSTAND: – Tidligere år har handlende under Nattåpent kommet hit spredt ut over hele dagen og fram til midnatt. Vi håper det blir slik i år også samt at alle holder god avstand til hverandre og tar hensyn, sier leder i Røros Handelsstandsforening og daglig leder ved klesbutikken Frost Herre, Rikke Norvik.

TA HENSYN, HOLD AVSTAND: – Tidligere år har handlende under Nattåpent kommet hit spredt ut over hele dagen og fram til midnatt. Vi håper det blir slik i år også samt at alle holder god avstand til hverandre og tar hensyn, sier leder i Røros Handelsstandsforening og daglig leder ved klesbutikken Frost Herre, Rikke Norvik. Foto:

Sommerens store høydepunkt for mange avholdes i Røros fredag 10. juli. Da blir det som vanlig under Nattåpent gørrgode tilbud i butikker og serveringssteder samt morsomme aktiviteter for store og små.

DEL

– Vi i Røros Handelsstandsforening har fulgt nøye med på smitteverntiltak og smittetall, og hele tiden håpet at vi kunne arrangere festkvelden som vanlig i sommer, sier leder i foreningen og klesbutikken Frost Herre, Rikke Norvik.

– Etter å ha planlagt det vi kunne og samtidig hatt mye på vent på vent kan vi endelig invitere til Nattåpent i Røros fredag 10. juli, fortsetter hun.

De handlene vil få gode opplevelser i alt fra sportsforretninger og klesbutikker til frisører og serveringssteder.

For de minste blir det hoppeslott i Bergmannsgata, selvsagt under retningslinjer fra helsemyndighetene.

– Vi har hatt tett dialog med kommunelege Ánne Lájla Westerfjell Kalstad underveis og i samarbeid med henne bestemt å ha de vanlige aktivitetene for barna. Det er per i dag lite smitte her og blant barn.

– Alle besøkende må uansett ta de vanlige forholdsreglene og vi vil ha håndsprit lett tilgjengelig, presiserer hun.

Den største handelsdagen

Barna kan også se fram til besøk av Stor Turbo fra Barnas turlag. Han var visstnok på ferie under fjorårets Nattåpent, men i år legger han turen hit. Han vil oppholde seg i Kjerkgata og Bergmannsgata, slå av en prat og med glede dele turtips til smårollinger som måtte ønske det.

Norvik er veldig glad for at Rabalder stiller med aktiviteter og at Røros Amcarklubb stiller ut sine biler, begge deler foregår i Bergmannsgata.

Hun og de andre medlemmene i handelsstandsforeningen er spente på hvor mange besøkende som dukker opp. Hun ser på det som en fordel at butikkene er åpne over et så langt tidsrom.

– Tidligere år har handlende under Nattåpent kommet hit spredt ut over hele dagen og fram til butikkene stenger ved midnatt. Vi håper det blir slik i år også samt at alle holder god avstand til hverandre og tar hensyn.

– Nattåpent er en viktig tradisjon og den største handelsdagen for rørosinger, i Røros. Ikke for det, folk fra flere andre kanter av landet har også blitt observert, opplyser Norvik.

Stor stemning og gørrgode tilbud

Ifølge Norvik sitter latteren under arrangementet løst og folk i alle aldre kommer til Røros. Sjansen er stor for at man treffer feststemte kjentfolk. Det vil også være fokus på god mat og drikke – rett og slett en helkveld.

– En av hovedattraksjonene denne dagen er timestilbudene mange butikker har. Det har nesten blitt en egen sport å lete opp de gode kuppene. Bergstaden Old Stars med sin humørspredende rock ´n roll er også et svært populært innslag, sier Norvik før hun avslutter:

– Smittetallene er stadig i endring og vi må ta et lite forbehold, i tilfelle noen av aktivitetene må endres i noen grad. Men Nattåpent blir det, uansett!


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken