NATTÅPENT - Liv ønsker velkommen til Nattåpent

VELKOMMEN: Liv Grådal, leder i Røros Handelsstands Forening, ønsker besøkende hjertelig velkommen til trivelig handel under Nattåpent.

VELKOMMEN: Liv Grådal, leder i Røros Handelsstands Forening, ønsker besøkende hjertelig velkommen til trivelig handel under Nattåpent. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Årets festdag for Handelsstanden er i anmarsj. Fredag 13. juli går Nattåpent av stabelen, en kjær dag for både bedrifter og besøkende.

DEL

Med gode tilbud i butikkene, levende musikk og aktiviteter i gatene ønsker Liv Grådal, leder av Røros Handelsstands Forening, velkommen til Nattåpent.

Her kan folk gå rundt i Bergstaden og handle, sitte på kafé, delta på aktiviteter eller bare nyte den gode stemningen helt frem til midnatt.

De fleste av de om lag 50 bedriftene i Røros Handelsstand deltar, fra kaféer til klesbutikker og sportsforretninger.

Mye aktivitet

- Jeg synes det er artig at Handelsstanden klarer å invitere til en slik festdag, og at vi får vist frem alt det fine vi har, sier Liv.

I tillegg til handel blir det mye liv i gatene. Husflidslaget stiller med aktiviteter i Bergmannsgata og Rabalder tar med seg hoppeslott og utendørs bowling til Nilsenhjørnet. I tillegg stiller Røros AMCAR-klubb ut bilene sine og det blir mulighet for å kjøre med hest.

Tradisjonen tro spiller Bergstaden Old Stars musikk ved plattingen, mens Polkagrisan og Vømmølknektan liver opp ved Domussenteret.

- Vi er veldig glad for alle frivillige organisasjoner som stiller opp og bidrar til aktivitet. Takk til alle de som er med å lage den dagen her, sier Liv.

Hun setter pris på engasjementet blant både butikkene og frivillige, som er med å skape den gode stemningen gjennom kvelden.

Nattåpent er et av mange arrangementer Handelstanden står for i løpet av året. Kveldsåpent arrangeres 3. august, en kveld med utvidet åpningstid for butikkene. I hørt gjenopptar Handelsstanden det populære arrangementet Stas på Sta’a, som arrangeres over to dager i Storstuggu.

Slike arrangementer er med å samle bedriftene på Røros, og viderefører den gode stemningen i gatan.

Fornyelser i gatene

Siden i fjor har mange nye elementer dukket opp i Rørosbildet. Nye butikker har etablert seg i tidligere tomme lokaler, noen bedrifter har hatt skifte av daglig leder, og lokaler har blitt pusset opp, for å nevne noe.

- Jeg synes det er positivt med fornying. Det trenger vi, mener Liv.

Hun setter stor pris på både nye og veletablerte bedrifter og drivere. Flere står på året rundt for å skape Handelsstanden Røros til det det er.

- Det er veldig mange flinke, driftige folk som driver bedrifter her på Røros, og mange enkeltmannsforetak. Det at de klarer å holde det gående året rundt, det er helt flott.

Trivelig kveld for alle

Nattåpent er en kveld for alle, enten man er rørosing, utenbysfra, utflytta rørosing eller turist.

Også butikkarbeiderne synes det er en flott dag. Av butikkene Arbeidets Rett har snakket med, har samtlige nevnt at de gleder seg til kvelden.

Omsetningsmessig er dette årets beste dag for bedriftene. I midlertidig er det stemningen som gjør at butikkene setter kryss i kalenderen. Med glade kunder og levende musikk blir det en ekstra trivelig kveld å jobbe på.

Styret i Røros Handelsstands Forening

Leder:

Liv Grådal (Galleri Galåen)

Styremedlemmer:

Rikke L. Norvik (Frost Røros)

Niklas Sandbakken (Verthuset Røros)

Ingunn Haugseggen (Frøken Martin)

Henrik Slettum (Toyota Slettum Bil)

Tore Hermo (Senterleder på Domus Kjøpesenter)

Ansatt sekretær:

Anette Trønnes (K4)

Artikkeltags