NATTÅPENT - Steker hel rein

Daglig leder for Vertshuset, Niklas Sandbakken (t.h.) og kjøkkensjef Nikolai Ljøkjel mener at de gjennom lokalmat også får sjansen til å fortelle om tradisjoner, matkultur og Røroshistorien.

Daglig leder for Vertshuset, Niklas Sandbakken (t.h.) og kjøkkensjef Nikolai Ljøkjel mener at de gjennom lokalmat også får sjansen til å fortelle om tradisjoner, matkultur og Røroshistorien. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vertshuset satser på tradisjonell mat servert på en utradisjonell måte.

DEL

Når hungeren setter i passer det med en tur til bakgården i Vertshuset. De har fått et reinsdyr fra Stensaas reinsdyrslakteri, som skal helgrilles i løpet av kvelden.

Vertshuset har helgrillet dyr ved tidligere anledninger, da i mindre skala i form av pattegris. Det er første gang de bryner seg på et helt reinsdyr. Kjøkkensjef Nikolai Ljøkjel informerer at selv om kjøttet og størrelsen på dyret er annerledes, følger de samme grunnprinsippene som ved en hvilken som helst annen grilling. I forkant av grillinga gjør kokkene enkle forberedelser for å sørge for at alt reinskjøttet blir mørt og godt. Utover det får besøkende med seg alt av matlaginga.

-Det er det som er artig med å lage mat. Det å finne nye måter å bruke ingrediensene, samtidig som du respekterer tradisjonene, hevder Nikolai.

På Vertshuset satses det på mat som kan formidle tradisjoner og være del av Røroshistorien. Turister blir gjerne nysgjerrige på lokalmaten og det fører ofte til at både kokker og servitører får sjansen til å formidle om hvor lokalmaten kommer ifra og dens betydning for lokalsamfunnet.

Vertshuset har også fått lår som skal grilles. Utover det foregår serveringen som normalt, med lokalt øl og mat.

Artikkeltags