Mammut, håvfiske og historie under Veidemannsfestivalen

I KULTURPARKEN: Veidemannsfestival i Rendalen betyr blant annet aktiviteter i kulturparken på Åkrestrømmen og ute i naturen, på hotellet og på Storsjøsenteret. Her fra fjorårets arrangement.

I KULTURPARKEN: Veidemannsfestival i Rendalen betyr blant annet aktiviteter i kulturparken på Åkrestrømmen og ute i naturen, på hotellet og på Storsjøsenteret. Her fra fjorårets arrangement. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Til helga er det Veidemannsfestival på Åkrestrømmen i Rendalen.

DEL

Festivalen har tidligere vært holdt i oktober, men er i år 16. - 18. august. På fagseminaret på Øiseth hotell fredag kommer Ole Nashoug for å snakke om mammuten, og hvordan den forsvant. Rendølene selv lurer på om det kan finnes rester av mammut i kommunen - ettersom det er gjort andre funn på samme breddegrad.

Rendalens historie etter siste istid er det fylkesarkeolog Ove Hosleng som forteller om, mens Heidi Carine Brimi fra Hands On History tar for seg hvordan Rendalens historie kan legge grunnlag for framtida. Påmelding til seminaret skjer ved ankomst.

– En fagdag med vekt på geologi og arkeologi, oppsummerer arrangørene.

Fredag kveld er håvfiske tema på Storsjøsenteret, og quizkveld på hotellet. Lørdag er kulturparken full av aktiviteter både for barn og voksne, underholdning, salgsboder, skytesimulator, og flåing, partering og grilling av reinsdyr - selvsagt med smaksprøver.

– Veidemannsprisen deles ut for første gang, forteller arrangørene.

MS Storsjø skal kjøre trafikk lørdag, og søndag er det påmeldingturer til Mefurua eller til Jutulhogget.

Veidemannsfestivalen er et samarbeid mellom Rendalen Næringsforening og Rendalen kommune.

Det blir også konsert med ingen ringere enn Bjørn Eidsvåg i Renåfjellet lørdag kveld. Her samarbeider kommunen og Renåfjellet.

NATURKOMMUNEN RENDALEN: Stein og furu ved Jutulhogget.

NATURKOMMUNEN RENDALEN: Stein og furu ved Jutulhogget. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags