Lokalene til Siam Kinnaree ble tomme da de startet flyttingen til nye lokaler inne på Amfi Tynset før helgen. Det fikk Geir Rostad som jobber på Euronics til å sette i gang hjernevindingene, og eureka!

Hjernen bak det hele

– Det skjedde oppi her, sier Rostad og peker på skallen.

Det som skjedde var at han fikk en idé, den gikk ut på at Nebybruas venner kunne bruke område til å selge kaffe og kaker og drive litt info omkring byggingen av ny bru ved Neby.

– Geir foreslo at jeg kunne bake en kake og koke kaffe, og at han selv kunne gjøre det samme. Da meldte vaktmester Johnny Nystuen at det kunne han også gjøre, og etter hvert så har alle butikkene ved Amfi Tynset sagt at de vil være med på å bake kaker til et godt formål, forteller en smilende senterleder, Cathrin Rugsveen, og fortsetter:

– Vi ved Amfi Tynset er opptatt av utvikling og at Tynset skal vokse. Bygging av ny Neby bru bidrar til akkurat dette og vi er veldig glade for at vi får hjelpe til.

Tente på ideen

Etter at Rostad hadde kommet opp med ideen så ble Trond Kletvang i Nebybruas venner kontaktet..

- Når man kontakter Trond så skjer ting fort. Han tente på ideen og etter fem minutter så var planen klar, sier Rugsveen.

– Dette er jo en kjempemulighet for oss, og vi er veldig glade for at vi får denne sjansen, sier Kletvang som har forteller at den kombinerte kafeen og infostanden skal være åpen hver dag så lenge det finnes kaker igjen.

– Her kan man betale med vips og kontanter og alle pengene går uavkortet til prosjektet med å bygge en ny Neby bru, sier han.

Selve prosjektet er på stå kurs framover og Kletvang forteller at man nå er i ferd med å hente inn tilbud fra entreprenører på bygging av brua.

Vil ha rabatt

– Det er utrolig mange som engasjerte i dette prosjektet og med denne kafeen får vi muligheten til å treffe enda flere. Når vi skal i gang med å innhente priser på bygging av brua så kan jeg allerede nå si at ingen får bygge bru om de ikke gir oss en skikkelig rabatt, smiler han.

Så langt har Nebybruas venner samlet inn en million kroner til formålet og skal avholde årsmøte 20. mars.

– Det er mange baller i lufta og jeg skal ikke forsøke å ta de ned i dag. Nå skal vi glede oss over at vi har fått på plass denne kafeen, sier Kletvang.

Flere er involvert

Tore Stubbe fra Tynset turlag var også på plass under åpningen.

– Uten stier og tilfartsveier trenger vi ingen bru, startet han og fortsatte:

– Turlaget har allerede ryddet mye stier rundt Neby, blant annet Nebyrunden på 3,5 kilometer. Vi setter også stor pris på at vi får muligheten til å ha en kafé her på Amfi Tynset fram til eventuelt noen næringsdrivende overtar lokalene. Infostanden blir drevet på dugnad og det kommer alltid til å være minst en person her.

– Det er viktig å få fram at vi ikke skal være noen konkurrent til de som driver kafeer og restauranter på Tynset. Dette skal være et infosted omkring Neby bru og det prosjektet. Vi ønsker å gi info og å få tips utenfra, og folk snakker lettere over en kopp kaffe, sier Kletvang.

Kultursti

På veggen henger det også en plansje over Kultursti på Neby. Det er prosjektet til Jan Inge Nordeng.

– Jeg har fått i oppdrag av Tynset kommune å lage en kultursti på Neby, sier han.

Det er en naturlig del av den nystartede infostanden.

– Det er jo et utrolig spennende tema. Neby var sentrum på Tynset fram til 1877 da jernbanen kom. Før det var det på Neby det skjedde. Når man nå skal bygge ny bru så blir det den fjerde brua på Neby. Den først kom opp på 1700-tallet og så var det to bruer til på Neby før overfarten over Glomma ble flyttet dit den er i dag i 1943, sier Nordeng som etter påske tar med seg sin første gruppe på guidet tur på Neby.

– Ja det er en gjeng som har bedt om det, og det gjør jeg gjerne, sier han.

Så vil du høre om Nebybruas venner, Tynset turlags stiprosjektet eller Kultursti Neby så kan en kaffekopp på Amfi Tynset være en god løsning.

– jeg vil bare komme med noen avsluttsningsord. Det er kjempeartig å jobbe med dette her, og vi møter utrolig mange som er interessert i prosjektet, sier Stubbe til slutt.