Nedslående beskjed fra Raja til idretten

Oslo 20200810. 
Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) møter NIF, NFF og flere andre særforbund om gjenåpning av idrettsaktivitet. Her sammen med president i Norges Fotballforbund, Terje Svendsen og Berit Kjøll, president i Norges Idrettsforbund før møtet i Oslo. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Oslo 20200810. Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) møter NIF, NFF og flere andre særforbund om gjenåpning av idrettsaktivitet. Her sammen med president i Norges Fotballforbund, Terje Svendsen og Berit Kjøll, president i Norges Idrettsforbund før møtet i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Av

Myndighetene vil fortsatt ikke gi noen åpningsdato for kamper og treninger for voksne i breddeidretten.

DEL

Det er klart etter et møte mellom norske idrettstopper og kulturminister Abid Raja (V) og helseminister Bent Høie (H).

Norges idrettsforbund og særforbundene har i lang tid håpet på en åpning for breddeidrett også for dem over 19 år. Fredag fikk de en nedtur i form av regjeringens siste smittevernoppdatering, og beskjeden var likelydende etter mandagens møte.

– Vi skulle gjerne sett at vi kunne fortsette den gradvise gjenåpningen av samfunnet, og vi håper vi kan det snart. Men med den smitteøkningen som er i samfunnet nå, kan vi ikke ta sjanser, sa Raja etter møtet.

– Det er ikke tilrådelig at man åpner opp for ytterligere kontakt. Gjenåpningen av breddeidretten må settes på vent, fastslo kulturministeren.

Barn og ungdom har kunnet trene med kontakt og spille kamper siden 1. august, men myndighetene har ikke ønsket å gi det samme unntaket fra énmetersregelen for seniorene i breddeidretten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken