Nesten alle politikerne vil ha beltebilkjøring: – Vi bør kunne fristille ett fjell

TRÅKKEMASKIN: Tronfjell Eiendoms beltegående maskin hadde plass til 17 passasjerer i kabinen. Nå er den solgt ut av bygda. Her er maskinen fotografert på toppen av Tron av en av Rettens lesere.

TRÅKKEMASKIN: Tronfjell Eiendoms beltegående maskin hadde plass til 17 passasjerer i kabinen. Nå er den solgt ut av bygda. Her er maskinen fotografert på toppen av Tron av en av Rettens lesere. Foto:

Alle politikerne i Alvdal unntatt én støttet rådmannens tanker om å jobbe for å få til beltebilkjøring til toppen av Tron.

DEL

– Vi bør kunne fristille ett fjell av alle fjell vi har slik at eldre og folk med funksjonsnedsettelser kan nyte fjellet. Alle sporene forsvinner når snøen forsvinner om våren, sa Jan Sagplass fra Høyre da kommunestyret debatterte endringer i motorferdselsloven som er ute på høring.

Vil ikke gi opp tanken på vinterskyss hit: – Få fjelltopper har en slik attraksjonsmulighet

Sagplass mener Tron skiller seg fra andre fjell med at det ikke er mye dyreliv der, og at det er veg og installasjoner der. Han hadde dessuten merket seg at politikerne i Tynset heier på beltevognkjøring i Tron.

Arne Solvang fra Senterpartiet var den første som tok ordet i saken torsdag kveld. Han stusset over at kjøringa i Tronfjell ble stoppet, mens det er ok å kjøre i Rondane dit Jan Inge Gjermundshaug solgte beltevognen.

– Dette var jo et populært tilbud for alle, et enestående tilbud for dem som ikke kommer seg ut i naturen sjøl, og det gjør Tronfjell enda mer attraktivt, sa han.

Også Johnny Hagen (Ap) støttet at alvdølene tar opp igjen saken om beltebilkjøringa. Han tok også opp et annet tema, nemlig hvem som skal behandle søknadene som kommer til kommunen om dispensasjon fra loven om motorferdsel i utmark. Han var tydelig på at det beste er at sakene behandles administrativt.

– Formannskapet har fattet vedtak etter skjønn. Noen ganger har det vært ok, andre ganger helt skivebom, mente han.

Den eneste som kom med andre forslag i saken, var Anne Vanem fra Miljøpartiet De Grønne.

Hun mente at Tronfjell-saken ikke hørte hjemme i forbindelse med høringen, og hun tok også til orde for at det ikke bør bli lov med elmotor på båt på små vann, slik det ligger an til i forslaget som er ute på høring. Vanem ville heller ikke ha endringer for bruk av elsykkel. Forslagene fikk bare tilslutning fra henne selv.

Kommunestyret gikk for rådmannens innstilling i saken.

Artikkeltags