Ni år gamle Nora fra Røros får tittelrollen i årets Falkberget-forestilling på Christianus Sextus

Tittelrolle: Den ni år gamle rørosjenta Nora Rian har rollen som lille Gölin i årets oppsetting på Christianus Sextus. Her er hun flankert av Lasse Kolsrud og Kirsti Sæter.

Tittelrolle: Den ni år gamle rørosjenta Nora Rian har rollen som lille Gölin i årets oppsetting på Christianus Sextus. Her er hun flankert av Lasse Kolsrud og Kirsti Sæter. Foto:

Av

Litt færre tilskuere per forestilling er ikke et hinder: I sommer settes «Lille Gölins saga» opp i ruinene på Christianus Sextus gruve.

DEL

Nå har regjeringen åpnet opp for arrangementer med 200 deltakere. Selv om forestillingene under «Christianus Sextus – En vandring inn i Johan Falkbergets rike» vanligvis har hatt 500 publikummere i det naturlige amfiet, velger arrangøren å gjennomføre sommerens forestilling.

– Vi håper publikum ser at vi er en oase i en ørken av avlyste kulturarrangementer, forteller kunstnerisk leder, regissør og skuespiller Lasse Kolsrud.

Forhåndsbestillinger

Kolsrud forklarer at de i sommer må redusere antallet billetter per forestilling, og det vil kun være mulig å kjøpe billett på forhånd og ikke i døra, fordi de må ha full oversikt over antallet til stede.

– Derfor vil vi om kort tid åpne for forhåndskjøp av billetter, og vi oppfordrer publikum til å raskt sikre seg billett om de ønsker å få med seg sommerens kulturbegivenhet på fjellet, sier han.

Oppsetningen «Lille Gölins saga» spilles fredag 31. juli, lørdag 1. og søndag 2. august.

Rørosjente i tittelrolle

Også i år blir det et stjernelag på scenen, med ni år gamle Nora Rian som innehar tittelrollen lille Gölin. I forestillingen møter vi den voksne Gölin som gjenopplever historien om hvordan hun som lite barn måtte flykte fra Refsund i Jämtland sammen med sin gamle bestefar, den svenske dragon Tol Olofsson, og krøplingen Brodde. Trekløveret drar fra et hardt, utarmet Sverige preget av vedvarende krig, sult og armod, for å søke lykken på den andre siden av kjølen. Det er en livsfarlig, strabasiøs ferd de tre legger av gårde på. Først på tvers av Sverige, deretter over de iskalde Sylane, ned til karolinergraven ved Essandsjøen, i håp om å nå fram i live til Christianus Sextus-gruvene og Røros.

– Denne rørende historien var vi innom for fire år siden i forestillingen «Over kjölen», men historien er så sterk at vi ønsker å gjenfortelle den i år, denne gangen sett fra barnets, lille Gölins, synsvinkel, forteller Lasse Kolsrud.

De øvrige skuespillerne og musikerne vil bli presentert fremover på nettsidene christianussextus.no og Facebook-siden til «Christianus Sextus – En vandring inn i Johan Falkbergets rike»

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken