(Østlendingen:) Nils Øien har vært med i Tynset skolemusikkorps i tre år, men har aldri spilt og marsjert i folketoget på nasjonaldagen før nå.

Og for en ramme på korpsdebuten på selveste 17. mai det ble med strålende sol fra skyfri himmel.

– Ja, jeg har aldri spilt og marsjert før og er spent fordi det er noe nytt, innrømmet han da folketoget med skolemusikken og Alvdal-Tynset janitsjarkorps tok oppstilling utenfor Tynset kirke.

Derfra var det avmarsj gjennom tynsetbyen til Tjønnmosenteret med taler og sang etterpå.

Bildeserie

Se flere bilder fra 17. maifeiringen i Fjellregionen

– Da jeg begynte i Tynset skolemusikkorps spilte jeg baryton, men ville helst spille tuba fordi den har dypere klang. Jeg spurte om å få bytte til tuba da jeg gikk i fjerde klasse, men fikk beskjed om at jeg var for liten, sier Nils.

Rett etter vinterferien var han endelig stor nok til å få ønsket sitt oppfylt. I 17. mai-toget marsjerte han stolt som en hane, mens han spilte på en flunkende ny og skinnende blank tuba

Bildeserie

Slik feirer Retten-leserne 17. mai

Etter to år uten 17. mai med folketog og korpsmusikk på grunn av koronaen var dirigent Håvar Bjørnseth Ødegård i Tynset skolemusikk også spent på hvordan det ville gå.

– Vi har øvd litt på å marsjere og jeg synes musikantene var flinke. Det er ekstra stas med 17. mai fordi det er den store dagen. Så spørs det hvordan det går med så mange som har møtt opp for å se på folketoget. Det kan jo hende at fokuset blir mer på alle tilskuerne enn å spille og marsjere samtidig, smilte Ødegård.