Gå til sidens hovedinnhold

NM sølv til Jon på langdistansen og bronse i NM-stafetten

Osingen Jon Aukrust Osmoen løp inn til sølv på langdistansen i H21 og bronse i stafetten under NM uka i orientering i Trondheim. Tynsetingen Jørgen Schjølberg løp inn til tolvteplass i yngre junior H17-18.

NM uka er det største en o-løper i Norge kan delta på i årets sesong da alle internasjonale arrangementer er avlyst. Derfor hadde NM uka i Trondheim alle de beste med både blant juniorene og seniorene, og alle hadde toppet formen.

Jon Aukrust Osmoen strålte i målområdet etter innkomst til sølvmedalje på langdistansen.

Første

Dette er Jons første medalje på langdistansen. Han løp 13,4 km på 1.29.21. Det var to minutter og to sekunder bak norgesmester Audun Heimdal fra NTNUI. Mens Jon kom fire sekunder foran regjerende verdensmester Olav Lundanes fra Halden som løp inn til bronsemedaljen.

- Langdistansen var veldig solid. Jeg følte meg bra før start. Jeg ble tatt igjen av Audun Heimdal etter 45 minutter. Etter en stund fikk jeg en luke på han, men han kom opp igjen på slutten av løpet. Jeg er godt fornøyd med løpet. Moro var det også å slå Olav Lundanes.

Det var knyttet forventninger til Jon på mellomdistansen også da han ble andremann i sin kvalifiseringsgruppe til finalen. Men i finalen ble det bom på andre og tiende post. Dermed endte det med en 25. plass på Jon i finalen. 120 herrer var med i kvalifiseringen til finalen på mellomdistanse.

Revansje

Det var en revansjelysten Jon Aukrust Osmoen som løp ut som ankermann på tredjeetappen for Nydalen et minutt og 39 sekunder bak tetduoen. Jon løp en jevn etappe, men de to lagene som lå i tet, hadde en for stor luke til at Jon greide å ta de igjen. Dermed sikret Jon bronsemedaljen for Nydalen. Norgesmester ble Freidig foran Halden.

Jørgen Schjølberg løp inn til en sterk tolvteplass i yngre junior H17-18 på mellomdistansen. Jørgen løp 4,0 km på 31.46. Han var 5.41 bak norgesmester Mikkel Holt fra Freidig.

– Dette gikk overraskende bra. Jeg bommet et par minutter i starten, men derfra og inn gikk det bra. Dette er det maksimale av det jeg kan få til ut av det o- tekniske grunnlaget jeg har, sier en fornøyd Jørgen.

Gaute Kvittum Nytrøen fra Tynset løp inn til 28. plass i H19-20. Han løp 4,3 km på 35.31. Vinner ble Vegard Kittelsen fra Freidig.

Kviknejenta Mari Grøtli Svergja løp inn til 27. plass i yngre junior D17-18. Mari løp 3,2 km på 32.37. Norgesmester ble Pia Young Vik fra Nydalen.

Kommentarer til denne saken