– Med kjærlighet til naturen, jorda og dyra har de gjenskapt den brune geitosten slik den ble kokt i Nord-Østerdalen før i tida. De tilbyr fantastiske oster og kjøttprodukter av kje og geit. De har en stor og unik besetning, og tar imot skoleklasser og barnehage for lek med dyr. Begge jobber fulltid på gården. Med fantastisk service formidler de mangfoldet i norsk matproduksjon, inspirerende gårdshistorie og fremmer andre lokale produkter gjennom sine salgskanaler på en formidabel måte.

Det skriver Sparebank 1 Østlandet og Innlandet Bondelag om Tørresvangen Gårdsysteri på Kvikneskogen. De er en av fire finalister som kan vinne Innlandet Matpris. Prisen består av heder, ære og 25.000 kroner.

– Vi gleder oss til å gjennomføre denne kåringen, som vi nå må kunne kalle tradisjonsrik. Sju ganger før har vi delt ut denne matprisen. Vi har så mange gode ambassadører for den fantastiske matregionen vår. Vi fryder oss over å vise fram de dyktige folka og den gode og viktige matproduksjonen som de står for, sier Anne Rustad, rådgiver i Innlandet Bondelag.

I tillegg til Tørresvangen Gårdsysteri er Rune og Eivor Aas på Haug Gård, rakfiskprodusent Nils Nordaker og Nermo Hotell finalister. Det er opp til publikum å avgjøre hvem som fortjener å vinne, og man kan stemme fram til 1. oktober.