Inviterer Domstolkommisjonen til Tynset

MOT DOMSTOL-NEDLEGGELSE: Rune Jørgensen er regionrådgiver i Regionrådet for Fjellregionen.

MOT DOMSTOL-NEDLEGGELSE: Rune Jørgensen er regionrådgiver i Regionrådet for Fjellregionen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Arbeidsutvalget i Regionrådet for Fjellregionen anbefaler Domstoladministrasjonen til å besøke Tynset for å tilegne seg mer informasjon om suksessen omkring samlokalisering av tingrett og jordskifterett.

DEL

Samtidig blir Domstolkommisjonen oppfordret til å anbefale at Nord-Østerdal tingrett og Nord-Østerdal jordskifterett opprettholdes samlokalisert på Tynset.

Bakgrunnen er at regjeringen i 2017 satte ned en domstolskommisjon som blant annet skal foreslå hvilke domstoler som skal legges ned og hvilke som skal opprettholdes i Norge framover. I alt 15 årsverk står i fare dersom domstolen på Tynset strykes fra kartet.

I innspillet til Domstoladministrasjonen ber regionrådet også om at det vurderes om dette fagmiljøet kan styrkes med å få sitt nedslagsfeltet utvidet for eksempel med noen av de sørligste kommunene i Trøndelag og kommuner som i dag hører inn under Hedmarken jordskifterett.

– En samlokalisering av tingrett og jordskifterett bør være et eksempel til etterfølgelse for flere regioner i Norge. Det sikrer kvalitet, solid fagmiljø samt nærhet for brukere og ansatte i vårt langstrakte land. En slik samlokalisering er et klart bedre alternativ enn å slå sammen ulike tingretter eller ulike jordskifteretter. Slike sammenslåinger vil i altfor stor grad bidra til altfor lange avstander for brukere og ansatte, framgår det av uttalelsen.

Arbeidsutvalget i regionrådet peker videre på at domstolene på Tynset i en årrekke har vært preget av effektivitet, solid domstolsledelse, rask saksavvikling og korte ventetider.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken