Klar for skolestart med mange nye ansatte i NØ, mens rørosingene belager seg på et par år med bygging

TREKLØVER: Eivind Aaen, rektor ved Storsteigen VGS, (fra venstre), rektor ved Røros VGS, Hilde Knutsen og Anne Buttingsrud, rektor ved Nord-Østerdal VGS. Bildet er tatt på Nord-Østerdal videregående skole et tidligere år. 
Arkivfoto: Trond Findahl.

TREKLØVER: Eivind Aaen, rektor ved Storsteigen VGS, (fra venstre), rektor ved Røros VGS, Hilde Knutsen og Anne Buttingsrud, rektor ved Nord-Østerdal VGS. Bildet er tatt på Nord-Østerdal videregående skole et tidligere år. Arkivfoto: Trond Findahl.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mandag er det skolestart i Nord-Østerdalen, mens elever og ansatte i Sør-Trøndelag hadde første skoledag torsdag før helga.

Ved Røros videregående skole er det rigget for delvis tilhold i brakker.

I fjor ble det vedtatt at Røros videregående skole skal rehabiliteres og bygges om til en tidsriktig og moderne videregående skole. Arbeidet startet i sommer, og den nye skolen skal stå ferdig til skolestart om to år, høsten i 2019. Det er Ruta entreprenør som bygger nyskolen på Røros.

- Her skal vi få et bygg som skal gi inspirasjon til læring og utvikling. Elever og ansatte blir med på en spennende reise. Jobbing og læring på en byggeplass vil selvfølgelig by på en del utfordringer som for eksempel logistikk, midlertidige romløsninger og støy. Men vi skal gjøre vårt beste for at læringsmiljøet skal bli så bra som mulig i denne perioden, forsikrer rektor Hilde Knudsen i sin velkomsthilsen til de 270 elevene som går på Røros videregående skole dette skoleåret.

Alle linjer på Røros VGS blir startet opp til høsten.

Ber for kokkelinja på Nord-Østerdal videregående skole

– Paradoks at Norges mathovedstad ikke skal ha kokkelinje i nærheten

Skolestart mandag i Hedmark

Det er 501 elever som har takket ja til plass ved Nord-Østerdal videregående skole, NØVGS, skoleåret 2017/18.

- Vi gleder oss til oppstart mandag, og håper  elevene vil trives og få gode, spennende og interessante dager med læring ved NØVGS, sier rektor Anne Buttingsrud, og legger til at både nye og «gamle» lærere og andre ansatte gleder seg til å ta imot elevene på mandag.

- Vi har hatt fire effektive og gode planleggingsdager, og er godt forberedt til oppstart. Det skal bli godt å komme i gang med skoleåret og at skola igjen fylles opp med ungdom,- noen mer varm i trøya enn andre- alle like velkommen, sier hun til Arbeidets Rett.

Tynset Studie- og høyskolesenter er samlokalisert med Nord-Østerdal Videregående skole fra i høst.

Les også om Ali som kjører skolebussen mellom Tynset og Røros 

"Nyskolen" på Tynset har vært i bruk i flere år, men rektor kan presentere mange nye fjes for årets elever.

- Vi har flere nye lærere, noen i faste stillinger og andre i vikariater, opplyser rektor Anne Buttingsrud, og disse er:

Hege Berghagen, Maren Haga Vang, Kjetil Hope, Birgitte Heimen, Benedicte Haugen, Morten Rusten og Signe Vingelsgård Rugtveit.

Storsteigen starter opp med de faste linjene, samt et nytt kull med fagskolestudenter.  Først i august var det ledige plasser ved Storsteigen.

I vår ble denne gjengen uteksaminert fra fagskolen.

LES OGSÅ:

Fylkesrådet vedtok å legge ned to tilbud ved Nord-Østerdal videregående skole

Førsteinntaket til videregående skole i Hedmark er klart 

Artikkeltags