Hundenes festhelg

Arrangør: Kasper Slettan leder Tolgaprøva 2015, her sammen med hundene Molo og Ruff. Foto: Trond Findahl

Arrangør: Kasper Slettan leder Tolgaprøva 2015, her sammen med hundene Molo og Ruff. Foto: Trond Findahl

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

210 fuglehunder er påmeldt til Tolgaprøva til helgen. I forbindelse med 30-årsjubileet til Østerdal Fuglehundklubb blir det også foredrag og festmiddag for de tobente.

DEL


Tolgaprøva 2015 tar i bruk hele Tolga kommune fra Langsjølia til Vingelen.
– Hovedsete i år blir i Hodalen, og nærmere bestemt Hodalen Fjellstue men prøva vil foregå over hele Tolga kommune. Vi er derfor veldig glad for all den hjelpen vi har fått fra grunneiere og andre som blant annet hjelper oss med å holde kjørebare veier åpne, sier leder for arrangementet Kasper Slettan.

Hele landet

Med hele 210 ivrige fuglehunder til start er det et stort arrangement Slettan har ansvaret for.
– Det kommer hunder fra hele landet, men de aller fleste er fra østlandet og Trøndelag, forteller han.
Slettan har med seg Anne Mette Ruud, Per Kristian Evensen og Marianne Steenland i arrangementskomiteen mens Asgeir Røset er med litt på sidelinjen som erfaren arrangør.
– I tillegg så er det tolv dommere som skal bedømme fuglehundenes jaktferdigheter, forteller Slettan.
For det er det prøva handler om. Hvor dyktige er fuglehundene.
– Det er delt opp i flere klasser, hvor hundene bedømmes i hvor gode de er til å finne fugl, om de tar stand, om de står når skudd går og de mest rutinerte hundene blir også bedømt i hvor gode de er til å hente fugl, sier Slettan.

Masse fugl

Og fugl skal det være mulig å finne, men ingen blir skutt.
– Tellingene i området viser at det er fantastisk mye rype i år, det tror jeg mange liker å høre. Men ingen blir skutt nå. Vi bruker allerede skutte ryper som markører for de hundene som skal finne hund, sier han.

Foredrag

Østerdal fuglehundklubb fyller 30 år i 2015, og i den forbindelse inviterer de til gratis foredrag med Halvar Rødsjø i Hodalen Fjellstue fredag.
– Dette arrangementet er åpent for alle, ikke bare de som deltar under Tolgaprøva, og vi håper så mange fuglehundeiere som mulig tar turen. Rødsjø er ekspert på tilpasset dressur for fuglehunder og vi tror det blir en interessant kveld, avslutter Slettan.

Artikkeltags