Norge som matnasjon

MAtnasjon: Reiselivssjef Tove R. Martens synes det er spennende å få være med å løfte Matnasjonen Norge. Foto: Guri Jortveit

MAtnasjon: Reiselivssjef Tove R. Martens synes det er spennende å få være med å løfte Matnasjonen Norge. Foto: Guri Jortveit

Destinasjon Røros er eneste reiselivaktør som skal være med å gjøre Norge til matnasjon.

DEL

Destinasjon Røros er invitert til å bli med i et nasjonalt utvalg som skal gjøre Norge til matnasjon innen 2030. Det er statsråd Olaug Bollestad som har tatt initiativet til utvalget, som skal sikre rekrutteringen til restaurant- og matbransjen i framtida.

Reiselivssjef Tove R. Martens i Destinasjon Røros synes det er spennende å få være med og løfte Matnasjonen Norge.

– I vår region har vi råvarer i verdensklasse. De er en del av matfatet som blant andre Michelin-restaurantene i Trondheim benytter seg av. I tillegg har vi et godt samarbeid med næringsliv og lokale produsenter som vi kan koble opp mot skolen, for å inspirere barn og unge slik at de sjøl kan erfare hvor mye glede det kan ligge i å jobbe med mat. Når Røros videregående skole får ny reiselivslinje er det også naturlig å koble denne opp mot mataktørene i Rørosregionen, og fortsette samarbeidet mellom matprodusenter og reiselivet, slik vi alltid har gjort, sier Martens i en pressemelding.

Utvalget består av blant andre Brimi-kjøkken, Ryfylkekokken Frode Selvaag, NHO mat og drikke og Norske kokkers landsforening, og blir ledet av administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap, Grete Ingeborg Nykkelmo.


Artikkeltags