Stort folkemøte om helsearkivet

HELSEARKIVET: Den foreløpige skissen av Norsk Helsearkiv på Tynset.

HELSEARKIVET: Den foreløpige skissen av Norsk Helsearkiv på Tynset. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvordan skape ringvirkninger og vekst av statlige arbeidsplasser i regionen? Det er tema under et stort folkemøte på Tynset i oktober.

DEL

Innovasjon Norge, Rørosregionen Næringshage og Hedmark Kunnskapspark er arrangører for folkemøtet i Tronsalen på Nord-Østerdal videregående skole 24.oktober, og en påfølgende workshop 25.oktober.

– Folkemøtet er et åpent møte for både ungdom og voksne, næringsliv, gründere, elever, lokalpolitikere og folk i ulike lag og foreninger. Her regner vi med fullt hus, inviterer Mali Hagen Røe på vegne av arrangørene. Hun legger til at møtet er gratis og ikke krever påmelding.

– Tynset-ordfører Merete Myhre Moen vil ønske velkommen, før direktør Tom Kolvig i Norsk Helsearkiv vil snakke om mulige arbeidsplasser og hvilke tjenester arkivet vil trenge fra lokale leverandører.

Sist gang direktøren for helsearkivet var på Tynset, hadde han positive nyheter i bagasjen:

LES SAKEN: Helsearkivet kan medføre ytterligere virksomhet 

Deler erfaringer

Fra NTNU i Trondheim kommer professor Sven Carstens for å snakke om den desentraliserte arkivutdanningen på Tynset. Han vil også ta for seg hvilken forskning som kan gjøres på alt som skal lagres i arkivet.

I tillegg kommer ordfører i Leikanger, Jon Håkon Odd, for å dele kommunens erfaringer. Leikanger i Sogn og Fjordane er den kommunen i landet som har flest statlige arbeidplasser per innbygger.

Byggearbeidet på arkivtomta er godt i gang.

Byggearbeidet på arkivtomta er godt i gang. Foto:

Workshop

Den påfølgende workshopen 25.oktober er lagt opp for næringslivet i Fjellregionen og alle som ønsker å bidra til vekst i kjølvannet av arkivet. Dette skjer på Kompetansesenteret på Tynset.

LES OGSÅ: Flytter sammen for å skape vekst i næringslivet

Hit kommer blant annet direktør i Duett AS, Bjørnar Håkensmoen, som hadde valget om å se på etableringen av helsearkivet som en trussel eller som en mulighet. Museumsdirektør Bersvend Salbu kommer for å fortelle om den nye digitaliseringsenheten de har bygd opp på Tynset og hvilke andre ringvirkninger som kan skapes.

Det er også satt av tid til paneldebatt, spørsmål og disuksjon.

– Her bør det lokale næringslivet kjenne sin besøkelsetid, sier Mali Hagen Røe.

Av hensyn til frokostservering er det påmelding til workshopen. Det gjøres via hjemmesidene til Rørosregionen Næringshage.

Artikkeltags