(Østlendingen)

Morten Guldvik i Skagstind, som Tynset arrangement leide inn til å arrangere Norsk Spekematfestival, er godt fornøyd med det første arrangementsåret.

– Det vi har fått til på kort tid er svært bra, og det har skapt så mange utrolig positive ringvirkninger, sier Guldvik, som er født og oppvokst på Kvikne. Nå ser han kun muligheter i å løfte arrangementet videre til neste år, og skryter hemningsløst av fagdag og middag på skolen og av festivalområdet i sentrum som han mener kan videreutvikles i stort monn.

– Det er også mange ringvirkninger vi ikke kan måle, og det er fantastisk at skolen har fått etablert et formelt samarbeid med Brimi, sier Guldvik.

Leder Eli Riset i Tynset arrangement sier seg greit fornøyd med den aller første spekematfestivalen.

– Vi gikk ut med et svært så hårete mål om 10.000 besøkende, men internt sa vi oss fornøyd dersom vi endte mellom 4.000 og 5.000 besøkende, sier Riset.

LES OGSÅ:

Og av de totalt 5.000 besøkende, der både Pushwagner-utstilling, omvisninger, spekematbord på Domus, fester og ulike matarrangementer er inkludert, så var det 2.500 besøkende inne på selve festivalområdet.

– Vi skulle gjerne hatt flere, men vi må huske på at det var første året og at det var nytt for mange at det kostet penger å komme inn, sier Riset.

Nå er hun opptatt av at hele arrangementet skal evalueres før planleggingen av nytt arrangement starter i august.

LES OGSÅ: Kammeropera om mat

– Vi trenger mer liv og røre inne på festivalområdet, sier Riset, som på den andre siden forteller om ventelister og stor entusiasme for omvisninger og matarrangementer.

Bildeserie

Se bilder fra festaftenen under den aller første Norsk Spekematfestival