Uenighet på Godtlandsfloen

VED LINJA: Gardbrukerne, Jernbaneverket, formannskapet og folk fra planetaten i Tynset var i går på befaring på Godtlandsfloen.

VED LINJA: Gardbrukerne, Jernbaneverket, formannskapet og folk fra planetaten i Tynset var i går på befaring på Godtlandsfloen.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Garbrukerne ønsker fem planoverganger, Jernbaneverket foreslår to eller tre når antallet skal ned fra dagens åtte på Godtlandsfloen i Tynset.

DEL

Formannskapet var på befaring i går. Reguleringsplanen skal til behandling der senere. Sist ble saken utsatt.


– Med Jernbaneverkets løsning får vi mer kjøring og økte kostnader, og vegløsningene blir ikke gode, sa gardbrukerne.


De var også opptatt av at to av de tre foreslåtte overgangene ikke sikres med bom, men bare med lys og lyd. Samtidig blir togfarten satt opp igjen til 130 kilometer i timen. I dag er farten på strekningen satt ned til 80, og oppsitterne mener det ene minuttet toget taper i tid på dette, ikke kan være et problem.


– Det er stor forskjell på 80 og 130, kommenterte bonde Oddbjørn Lilleeng.


Åge Sjømark fra Jernbaneverket sa at det er teknisk vanskelig med mer enn tre overganger, og at det også er et spørsmål om penger.


Gardbrukerne har bedt om en trafikktelling, men Jernbaneverket baserer seg på tall fra 1997-98 da de sanerte overganger i landbruksområder i Gudbrandsdalen, og mener disse tallene er gode nok.


Ordfører Bersvend Salbu konkluderte med at det var uenighet, og sa at formannskapet skal foreta en totalvurdering der de også tar med seg landbruksinteressene.
 

Artikkeltags