Gå til sidens hovedinnhold

Ny bok fra Engan – en bok med ti fortellinger

Rolf Engan har gitt ut ny bok.

Rolf Engan har forlatt Salomes verden og har nå skrevet boken «Pavens Røde Tøfler», som er i en helt annen sjanger.

Forfatteren har gått fra tre dokumentarromaner om Salome til en bok med ti forskjellige historier. Engan byr på skjemt, humor, ironi, satire og ord til ettertanke i sin nye bok. Med et skråblikk på samfunnet behandles tema som feminisme, nasjonalisme, spionasje, kriminalitet, eldreproblematikk og tvilsomme bedriftsetableringer. Alt blir fortalt med et glimt i øyet.

Overraskende gevinst

Boken begynner med fortellingen «Gevinsten». Her et lite utdrag fra begynnelsen:

Plakaten på veggen i butikken forkynner det med stor skrift: Gratulerer! En av dine kunder har vunnet i Lotto. Kr 10.560.375.

Videre i historien går spekulasjonene om hvem som har vunnet pengegevinsten. Kan det være kirkegårdsarbeideren som er observert bak rattet i en ny bil? Eller er det renholderen på skolen som har nevnt leilighet i Spania? Det hele får en overraskende ende som forkynnes i det lokale menighetsbladet.

Boka inneholder ti fortellinger med helt forskjellig innhold. Forfatterens forklaring på tittelen «Pavens Røde tøfler» ligger i tradisjonen at paven skal ha på røde tøfler når han dør. Akkurat denne historien er en krimfortelling.

Annerledes

– Det er fint å gjøre noe annerledes. Salome var preget av alvor. Det var nok et behov for å skrive noe humor i neste omgang som gjorde at det ble denne boken. Jeg startet for ett par tre år siden og det ble litt mer fart over det sist vinter. Skrivingen er med på å fylle dagene i pensjonisttilværelsen, forklarer Engan.

Rolf Engan har gitt ut boka på eget forlag. Den er trykt opp i 1000 eksemplarer. Omslagsillustrasjon er malt av Ragnhild Engan, som er i slekt med forfatteren.

Engan er fra Ålen og født i 1947. Han underviste ved Røros videregående skole før han ble pensjonist. Som lærer underviste han i norsk, historie og samfunnsfag. Den første boka han skrev var «Salome» som ble gitt ut i 2014. «Salomeråens sønner» kom ut i 2015 og «Salomeråen farvel» ble gitt ut i 2016.

Kommentarer til denne saken