Ny bok fra Gert Nygårdshaug. Skarphedin Olsen skal løse kriminalsaker i Røros

NESTEN HJEM: Forfatterskapet til Gert Nygårdshaug er tuftet på grundig research. Nå har tynsetingen flyttet blikket til Røros.

NESTEN HJEM: Forfatterskapet til Gert Nygårdshaug er tuftet på grundig research. Nå har tynsetingen flyttet blikket til Røros. Foto:

Gert Nygårdshaug fra Tynset har gjort stor suksess med å omsette samfunnspolitisk engasjement og nysgjerrighet til forfatterskap. Nå er en ny krimroman snart klar, med handling fra Røros.

DEL

– Skarphedin Olsen har blitt lensmann i Røros. Handlingen i min nye roman er derfra, sier Nygårdshaug på epost til Arbeidets Rett.

– Boken heter "Den tredje engelen" og vil bli utgitt i høst, fortsetter han, og presiserer at han ikke kan avsløre noe særlig mer om bokens innhold enda.

Olsen er en aldrende etterforsker med forkjærlighet for Stilton-ost. Han har sagt opp jobben som Kripos-etterforsker.

I Røros får han en spesiell kriminalsak i fanget.

Hobbydetektiven og gourmetkokken Fredric Drum er selvsagt med som biperson. Dette er den 13. boken i rekken med de to.

Karakterene Drum og Olsen har ført Nygårdshaug til de utroligste steder. Han har til og med pådratt seg et skudd i leggen under research i Amazonas.

Forfatteren nærmer seg nå 40 utgivelser som favner alt fra krim og barnebøker til dikt.

Hans forrige bok ble utgitt i 2018 under navnet "Zoo Europa", som er den femte boken i hans Mino-serie. Fire karakterer må manøvrere i en verden ødelagt av borgerkriger, flyktningestrømmer, økologiske kriser og stigende fundamentalisme.

Artikkeltags